Tecno anunță Phantom V Fold, un pliabil competitiv, la aproape jumătate de preț față de liderii din piață

02.03.2023
Tecno anunță Phantom V Fold, un pliabil competitiv, la aproape jumătate de preț față de liderii din piață

Brandul chinez Tecno încă nu activează pe piața din Europa, însă produsele sale încep să fie din ce în ce mai interesante și probabil că ar oferi concurența mult necesară în această regiune. După multiple modele echipate cu tot felul de camere cu funcții exclusive, compania a anunțat Phantom V Fold, un telefon pliabil cu un preț cam la jumătate față de jucătorii mari din piață, cu specificații hardware înalte și dimensiuni comparabile.

Phantom V Fold de la Tecno este mai accesibil, însă nu poate fi considerat un telefon „ieftin”

Secretul din spatele prețului de „numai” 1.100 de dolari americani (față de 1.799 dolari pentru Galaxy Z Fold4), pare să fie un hardware ceva mai modest, dar totuși din gama high-end. În locul unui chipset Snapdragon 8+ Gen 1, Tecno a ales pentru Phantom V Fold un Dimensity 9000+  de la MediaTek, care este mai slab cotat în testele de performanță, dar care poate oferi o experiență de utilizare care să fie mai mult decât de ajuns chiar și pentru utilizatorii pretențioși.

La capitolul ecrane, însă, telefonul nu face rabat la calitate. Avem un ecran de 7,85” la 120 Hz pliabil la interior, cu rezoluție 2.296 x 2.000 pixeli, alături de un ecran de 6,42” pe exterior, tot cu refresh rate la 120 Hz, dar cu rezoluție ceva mai „tradițională”: Full HD+ (2.550 x 1.080 pixeli).

Tecno Phantom V Fold colors

Un alt element care scade prețul este capacul din plastic reciclat de pe spate, în locul sticlei Gorilla Glass Victus, dar asta nu înseamnă că scade obligatoriu rezistența dispozitivului. De altfel, ecranul pliabil promite 200.000 de plieri, față de 100.000 pe Samsung.

Camerele foto ar putea fi însă dintr-o gamă inferioară celor de pe Z Fold4. Avem o cameră principală de 50 megapixeli, un zoom de 50 megapixeli 2x și o cameră ultra wide de 13 megapixeli. Camerele frontale folosesc senzori de 32 megapixeli, în schimb. Iar bateria de 5.000 mAh se încarcă la 45W, un alt avantaj față de Samsung.

Telefonul va fi lansat însă doar în regiunile unde Tecno are deja o prezență, adică în India, anumite țări din Asia, Africa și America Latină.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult