Telefoane 4G – cele mai bune oferte pentru piaţa din România

Telefoane 4G - cele mai bune oferte pentru piaţa din România
Buget peste 2000lei

Eşti în căutarea unui smartphone pe care să te poţi bucura de internet mobil la cele mai bune viteze disponibile în România? Atunci cu siguranţă trebuie să arunci o privire peste oferta de telefoane 4G, singurele capabile să ofere viteze de transfer la nivel suficient pentru putea urmări în cele mai bune condiţii filme HD, descărca jocuri sofisticate de Android şi transfera într-un timp cât mai scurt colecţia de poze şi filmuleţele din vacanţă.

Aruncând o privire peste ofertele de abonamente la Cosmote, Orange şi Vodafone, observăm că acestea nu prea ţin pasul cu apetitul utilizatorilor pentru multimedia, limitele privind traficul de date inclus în unele abonamente fiind insuficiente. Dacă ai net rapid şi vrei să profiţi de el, trebuie să ai şi un trafic pe măsură. Ceva mai bine stau lucrurile dacă studiem ofertele de abonament din gama superioară de preţuri, propuse la pachet cu un smartphone de ultimă generaţie.

Totuşi, achiziţionarea unui abonament costisitor în timp ce operatorii de telefonie mobilă se află în plin război al preţurilor ar putea să nu fie cea mai inspirată decizie, clauzele prevăzute în contractul semnat pentru o durată de până la 2 ani putând împiedica utilizatorul să beneficieze de tarife mai atractive apărute după semnarea acestuia. Fără obligaţii contractuale, achiziţionarea unui smartphone în pachet retail poate aduce economii importante pentru cumpărător, care nu este obligat să suporte costul umflat al abonamentului. Este adevărat că achiziţia plătită într-o singură tranşă este mai greu de suportat decât preţul subvenţionat prin ofertele cu abonament ale operatorilor, însă pe termen lung avem numai de câştigat.

Din fericire achiziţionarea unui smartphone 4G nu este neapărat o achiziţie exorbitantă, magazinele din ţara noastră având oferte pentru toate gusturile şi buzunarele. În funcţie de dotări, oferta de telefoane 4G se împarte între exemplare high-end cu preţ ce porneşte de la 1500lei şi poate urca până peste 3000lei. Putem considera în gama mid-range oferta de telefoane cu preţ între 1000 şi 1500 lei. Cu preţuri în general sub pragul de 1000lei, oferta de telefoane 4G pentru cumpărători cu buget limitat este mai puţin bogată decât la gama high-end, însă şi aici putem găsi exemplare cu dotări rezonabile, având cel puţin 1GB memorie RAM, chipset de generaţie recentă şi ecran cu rezoluţie qHD sau HD. Iată care sunt principalele oferte de telefoane 4G disponibile în ţara noastră, împărţite în funcţie de buget:

Buget peste 2000lei

Apple iPhone 5S 16GB

Cu preţ de 2749lei, modelul iPhone 5S 16GB este încă cel mai dorit smartphone din oferta Apple, cel puţin până spre finalul lunii septembrie când gigantul american va dezvălui noua serie de telefoane iPhone 6.

Apple iPhone 5S

Oferit într-o carcasă cu grosime de 7.6mm şi greutate de numai 112 grame, iPhone 5S ne încântă simţurile cu un ecran de 4”, afişând imagini folosind o matrice IPS cu densitate 326ppi. Camera foto de 8MP oferă performanţe dintre cele mai bune, iar chipsetul Apple A7 face pereche perfectă cu sistemul de operare iOS7. Chiar dacă dispune de numai 1GB memorie RAM, telefonul nu pune probleme aplicaţiilor actuale şi va primi upgrade la următoarea versiune iOS8, cel puţin la partea de software urmând să beneficieze de toate inovaţiile pregătire pentru următoarea generaţie de telefoane iPhone.

Samsung Galaxy S5 4G

Cu preţ ceva mai mic, de 2499lei, top-ul de gamă Samsung este cu siguranţă un smartphone excelent, înarmat cu ecran spaţios de calitate impresionantă şi cameră foto de 16MP, promiţând poze cu mai multe detalii decât telefonul Apple.

Samsung Galaxy S5

Din păcate la partea de design Samsung a cam bătut pasul pe loc, Galaxy S5 afişându-se într-o carcasă din plastic mai degrabă anost, imitând ornamente din metal cromat şi textura suprafeţelor din piele naturală. Dacă totuşi sunteţi dispuşi să treceţi peste aceste mici neajusuri, sau pur şi simplu nu vă preocupă atât de mult partea de design, top-ul de gamă Samsung oferă procesor foarte puternic, un ecran AMOLED excelent (5.1”), autonomie ridicată şi o cameră foto cu o prestaţie bună, împachetate într-o carcasă rezistentă la praf şi umezeală.

HTC One M8

Considerat smartphone-ul perfect de către fanii HTC, One M8 este cu siguranţă pe lista scurtă a celor mai reuşite telefoane mobile din 2014. Oferit în carcasă în mare parte metalică, fără puncte de îmbinare evidente, telefonul dă senzaţia unui produs de lux, extrem de solid şi durabil.

Pentru acelaşi preţ de 2499lei, One M8 pune la dispoziţie un ecran Full HD de 5”, flancat cu difuzoare stereo dispuse pe ambele laturi şi orientate în faţă pentru audiţie în condiţii optime. Deşi este limitată la rezoluţia 4MP, camera foto Ultrapixel şi blitz dual-tone compensează prin calitatea pozelor obţinute.

HTC One M8

În plus, sistemul dual-camera cu un al doilea senzor optic, având propriul său grup de lentile, deschide opţiuni foarte pentru retuşarea pozelor deja obţinute. Luăm drept exemplu o funcţie numită U-Focus, care permite utilizatorilor să ajusteze focalizarea în pozele deja salvate în memoria telefonului. Putem induce un efect de blur în fundal pentru a evidenţia obiectele surprinse în plan apropiat, sau centra focusul pe o altă zonă la alegere.

Echipat cu chipsetul Snapdragon 801, One M8 reuşeşte să ofere performanţe de vârf şi autonomie rezonabilă, totul cu un acumulator de numai 2600mAh.

Sony Xperia Z2

Oferit în carcasă din aluminiu rezistentă la apă şi praf, Sony Xperia Z2 este un smarphone numai bun de luat în vacanţă. Cu preţ de 2399lei, terminalul oferă ecran IPS Full HD de 5.2” cu tehnologie TRILUMINOS, chipset Snapdragon 801 cu CPU quad-core la 2.3GHz şi 3GB memorie RAM care pot acomoda şi cele mai sofisticate aplicaţii de Android.

Sony Xperia Z2

Piesa de rezistenţă este însă camera foto cu senzor Exmor RS de 20.7MP, având funcţie de stabilizare a imaginii şi opţiuni pentru filmare high-speed, folosind 120 cadre pe secundă şi rezoluţie 720p. În plus, telefonul poate filma şi secvenţe video 4k, pe care le poţi admira pe ecranul unui televizor Ultra HD sau monitor performant pentru PC.

LG G3

LG G3, primul smartphone cu ecran QuadHD (rezoluţie 2560×1440), se prezintă  într-o carcasă care preia multe din elementele vizuale cunoscute de la modelul G2, cum ar fi marginile foarte înguste ale ecranului sau forma ergonomică cu spate rotunjit. Desigur, avem şi elemente noi, cum ar fi marginea inferioară a ecranului, asortată cu spatele carcasei.

Deşi este predominant din plastic, noul G3 a primit finisaje convingătoare care reuşesc să transmită impresia de calitate. În plus, spatele rotunjit cu margini foarte mult subţiate şi rama îngustă sunt o combinaţie reuşită din punct de vedere estetic.

Ecranul de 5.5” cu densitate 534 ppi este bine iluminat, cu o paletă de culori plăcute şi capabil să redea imagini la claritate impresionată. Din păcate îngrămădirea unui număr atât de mare de pixeli pe ecranul unui smartphone vine cu penalizări importante, acumulatorul de 3000 mAh fiind pus la grea încercare în testele de autonomie.

LG G3

Procesorul MSM8974AC, cu frecvenţă de 2,5GHz, este secondat de 2GB memorie RAM şi 16GB memorie internă, extensibilă dacă apelăm la un card MicroSDXC. LG G3 oferă cameră foto cu senzor de 13MP (acelaşi model Sony IMX135 ca la G2) şi stabilizare optică. Noul telefon dispune însă de un sistem de focalizare asistat cu tehnologie laser, respectiv blitz LED Dual Tone care promite poze la calitate mai bună.

LG G3 este disponibil în magazinele online din ţara noastră la preţul de 2399lei.

Samsung Galaxy Note 3

Ajutat cu stylus-ul Samsung S-Pen şi o platformă hardware puternică, Galaxy Note 3 este adresat celor care se bazează pe telefonul cu Android pentru organizarea activităţilor zilnice. Ecranul Super AMOLED de 5.7” cu densitate 386ppi, corespunzătoare rezoluţiei Full HD, excelează în privinţa calităţii imaginii şi precizia interfeţei touch. În plus, configuraţia cu chipset Snapdragon 800 (CPU quad-core la 2.3GHz) şi 3GB memorie RAM este ajutată cu un acumulator generos de 3200Ah, suficient de puternic pentru a face faţă unui regim de utilizare solicitant.

Samsung Galaxy Note 3

Pe lista scurtă a dotărilor intră şi o cameră foto de 13MP cu performanţe foarte bune, capabilă să filmeze atât la rezoluţie 1080p cât şi 2160p (4K).

Privind şi dezavantajele, telefonul cu greutate de 168 grame şi lungime de 15,1 cm nu este tocmai confortabil de purtat în buzunar, iar finisajele carcasei confecţionată integral din plastic nu se ridică la nivelul competiţiei.

LG G Pro 2

Telefon mobil din categoria phablet, LG G Pro 2 poate fi considerat un competitor pentru modelul Galaxy Note 3. Cu preţ de 2099lei, acesta oferă un ecran Full HD şi mai mare (diagonală 5,9”), bazat pe tehnologie IPS şi încadrat de o carcasă cu ramă îngustă.

LG G Pro 2 ascunde o platformă hardware cu chipset Qualcomm Snapdragon 800 (CPU quad-core la 2,26 GHz), 3 GB de memorie RAM, 16 sau 32 GB de memorie internă şi un slot MicroSD. Piesa de rezistenţă este însă bateria detaşabilă cu o capacitate de 3200 mAh, care la nevoie poate fi înlocuită rapid cu una de schimb. O altă facilitate interesantă este şi difuzorul extern, care se laudă cu o putere de 1W şi o calitate bună a redării. Camera foto de 13 MP dispune de stabilizare optică şi opţiune pentru stabilizare software, sistemul OIS+ promiţând rezultate mai bune decât cele remarcate la G2.

LG G Pro 2

Telefonul foloseşte platforma software Android 4.4 şi binecunoscutul mediu grafic proprietar, întâlnit şi la modelul LG G2.

 

Buget între 1500 şi 1999lei

Buget între 1500 şi 1999lei

BlackBerry Z30

Cel mai mare şi cel mai puternic telefon BlackBerry, Z30 ar fi trebuit să rivalizeze cu modelele contemporane high-end Android, însă ecranul de 5” dezamăgeşte cu rezoluţia sa de numai 1280 x 720 pixeli.

Cel mai interesant aspect însă, dincolo de actualizările hardware, este cel software. Bazat nucleul QNX şi preluând modificările software majore cu care BlackBerry a experimentat când a dezvoltat BlackBerry Tablet OS şi PlayBook, sistemul BlackBerry OS 10 încearcă să împace atât utilizatorii tradiţionali obişnuiţi cu un anumit mod de lucru, cât şi utilizatorii atraşi de platformele dominante Android şi iOS. Din păcate oferta săracă de aplicaţii şi mici deficienţe de ergonomie lasă platforma BlackBerry OS în dezavantaj.

BlackBerry Z30

Disponibil la preţul de 1799lei, BlackBerry Z30 este un produs elegant, solid, frumos şi suficient de puternic, care aduce un suflu de prospeţime în peisajul dominat de telefoane cu Android şi iOS.

HTC One Mini 2 LTE

Disponibil la preţul de 1749lei, HTC One Mini 2 LTE este frăţiorul mai mic a top-ului de gamă One M8. În cazul de faţă, semnificaţia termenului Mini este relativă, telefonul cu ecran de 4.5” fiind considerabil mai voluminos decât top-ul de gamă Apple, modelul iPhone 5S.

HTC One mini 2 este bazat pe chipsetul Snapdragon 400 de la Qualcomm, având CPU quad-core la 1.2GHz (nuclee Cortex-A7) şi GPU din seria Adreno 305. Telefonul dispune de 1GB memorie RAM şi 16GB memorie internă, care poate fi extinsă cu până la 128GB folosind slot-ul pentru card microSD.

HTC One Mini 2

Camera foto cu senzor BSI de 13MP şi lentile cu apertură F2.2, setul de difuzoare stereo cu tehnologie HTC BoomSound, interfaţa Sense 6, BlinkFeed şi carcasa integral metalică sunt doar câteva din atuurile noului telefon HTC.

În carcasa cu greutate 137 grame, având 10.6 mm grosime şi forme conice gândite pentru potrivire confortabilă în palme, se ascunde un acumulator de 2100mAh cu tehnologie Li-Polymer, care promite până la 16 ore de convorbiri în reţele 3G sau 556 ore funcţionare în standby.

 

Buget între 1000 şi 1499lei

Buget între 1000 şi 1499lei

Google Nexus 5

Cu 4 mm mai înalt decât Nexus 4, noul model Nexus 5 pune la dispoziţie ecran Full HD de 4.95” şi o versiune fără modificări a sistemului Android 4.4 KitKat. Desigur, fiind un produs din seria Google Nexus telefonul va fi printre primele care primesc update la versiunea Android L, după ce aceasta este anunţată oficial la începutul acestei toamne.

Deşi cântăreşte doare 130grame şi este adăpostit într-o cercasă de 8.6mm grosime cu design minimalist, Nexus 5 este totuşi un smartphone puternic, bazat pe chipsetul Snapdragon 800 de la Qualcomm. Telefonul dispune de CPU quad-core la 2.3GHz, GPU din seria Adreno 330 şi o cantitate rezonabilă de 2GB memorie RAM.

LG Nexus 5

Chiar dacă rezoluţia nu impresionează, camera foto de 8MP plusează cu sistem optic pentru stabilizarea imaginii şi lentile cu apertură F2.4, promiţând rezultate bune în condiţii de lumină slabă. Alături de conectivitate 3G/4G, din lista dotărilor face parte şi un modul wireless cu suport pentru protocolul 802.11ac, capabil să atingă viteze de transfer superioare.

Disponibil în magazine la preţul de 1450lei, LG Nexus 5 este un produs cu excelent raport preţ/performanţă, care poate concura cu succes telefoane high-end bazate pe Android.

Sony Xperia T3

Disponibil la preţul de 1350lei, Sony Xperia T3 oferă ecran cu diagonală de 5,3” şi rezoluţie 720p, bazat pe un panou IPS TRILUMINOS cu tehnologie Bravia Engine. Carcasa cu design OmniBalance foloseşte ramă laterală metalică şi măsoară doar 7mm grosime.

Xperia T3 foloseşte un chipset Snapdragon cu CPU quad-core bazat pe nuclee Cortex-A7 la 1,4 GHz, respectiv GPU din seria Adreno 302. Telefonul livrat cu versiunea Android 4.4 dispune de 1 GB de memorie RAM şi 8GB memorie internă, extensibilă cu ajutorul unui card MicroSDHC. Bateria are o capacitate de 2500 mAh şi promite până la 13 ore de convorbiri.

Sony Xperia T3

Camera foto principală foloseşte un senzor de 8MP cu tehnologie Exmor RS şi este secondată de o cameră frontală de 1.1MP.

HTC Desire 610

Disponibil în magazine la preţul de 1300lei, HTC Desire 610 pare un smartphone cu dotări specifice mai degrabă ofertei entry-level de telefoane cu Android.

Telefonul pune la dispoziţie ecran cu rezoluţie 960×540 întinsă pe o diagonală de 4.7”, respectiv chipset Snapdragon 400 cu CPU quad-core la 1.2GHz. Spaţiul de stocare măsoară 8GB, iar memoria RAM este limitată la 1GB. Desire 610 oferă însă conectivitate LTE, respectiv o cameră foto cu senzor de 8 MP.

HTC Desire 610

Per total, HTC Desire 610 se prezintă drept o alegere interesată pentru cei aflaţi în căutarea unui smartphone cu performanţe decente şi ecran nu prea mare. Capacul din plastic lucios şi rezoluţia mică raportată la suprafaţa ecranului trădează însă economii care nu pot fi nejustificate de preţul afişat la vânzare.

BlackBerry Q10

Adresat îndeosebi utilizatorilor din mediul business, obişnuiţi cu modul tradiţional de folosire a produselor Blackberry, Q10 aduce funcţionalitatea unui smartphone modern în corpul unui telefon prevăzut cu tastatură fizică.  

BlackBerry Q10 oferă ecran tactil cu diagonală de 3,1” şi formă pătrată, având rezoluţie de 720 x 720 pixeli. Sub panoul Super AMOLED tastatura hardware ocupă aproape jumătate din suprafaţa părţii frontale. Platforma hardware foloseşte un chipset Texas Instruments OMAP 4470, având CPU dual-core la 1.4GHz şi GPU cu nucleu PowerVR SGX 544.

BlackBerry Q10

Telefonul dispune de modul wireless 802.11 a/b/g/n, modem LTE/4G, 2 GB de memorie RAM, NFC, cameră foto de 8MP şi receptor GPS. Memoria internă totalizează 16GB şi poate fi extinsă cu până la 64GB folosind slot-ul pentru card microSD.

Telefonul BlackBerry Q10 poate fi găsit în magazinele din ţara noastră la preţul de 1299lei.

Nokia Lumia 1320

Disponibil contra sumei de 1199lei, Nokia Lumia 1320 este adresat amatorilor de telefoane gigant.

Lumia 1320 pune la dispoziţie un ecran IPS e 6” cu tehnologie ClearBlack, limitat însă la rezoluţie 720p. Sistemul de operare Windows Phone 8 este animat cu ajutorul unui chipset din seria Snapdragon 400, având CPU dual-core la 1.7GHz şi GPU cu nucleu Adreno 305. Configuraţia este completată cu 1GB memorie RAM şi 8GB spaţiu de stocare, extensibil dacă apelăm la slot-ul pentru card microSD.

Camera foto cu rezoluţie 5MP nu se face remarcată prin performanţe deosebite, însă poate filma la rezoluţie 1080p şi captează suficiente detalii chiar şi în lipsa luminii solare directe.

Nokia Lumia 1320

Ajutat de bateria generoasă cu o capacitate de 3400mAh, telefonul oferă aproximativ 2 zile de utilizare pentru fiecare încărcare, chiar mai mult dacă menajăm conexiunea de date.

Adresat celor care doresc un telefon cu ecran de mari dimensiuni dar nu dispun de resurse financiare prea mari, Nokia Lumia 1320 este un telefon care nu dezamăgeşte. Îmsă trebuie ţinut cont de greutatea şi dimensiunile apreciabile, nu tocmai potrivite pentru un telefon de purtat în buzunar.

Buget sub 1000lei

Buget sub 1000lei

Huawei Ascend G6 4G

Disponibil pentru mai puţin de 1000lei, Ascend G6 atrage prin designul elegant, cu elemente împrumutate de la fraţii săi mai mari – Ascend P6 şi Ascend P7.

Telefonul pune în prim plan ecranul de 4.5” asistat cu butoane capacitive standard şi camera frontală cu rezoluţie 5MP. Mai performantă, camera foto principală instalată pe spalete carcasei foloseşte lentile cu deschidere F2.0 şi senzor de 8MP cu tehnologie BSI.

Huawei Ascend G6

Carcasa cu greutate de numai 115 grame ascunde un acumulator de 2000mAh, conectat unei configuraţii cu chipset Snapdragon 400 (CPU quad-core la 1.2GHz) şi 1GB memorie RAM. Memoria internă limitată la 8GB poate fi extinsă cu până la 32GB dacă apelăm la slot-ul microSD. Lista dotărilor este completat cum suport NFC şi Bluetooth, modul WiFI N şi modem LTE, receptor GPS şi radio FM.

Chiar dacă bateria din dotare nu promite foarte mult, Huawei Ascend G6 poate trece cu bine o zi de utilizare normală, având suportul 4G activat permanent şi setări push pe mail, Facebook şi contacte, respectiv ecranul setat cu luminozitate la 70%.

Din păcate rezoluţia 960 x 540 pixeli este puţin cam mică pentru diagonala ecranului, venind în contradicţie cu restul specificaţiilor hardware.

Sony Xperia SP

Cu preţ de 949lei, Sony Xperia SP  este un smartphone destul de puternic şi elegant, cu design inspirat de fostul top de gamă smartphone Xperia Z.

Telefonul cu ecran HD de 4,6” este motorizat de chipsetul Snapdragon S4 Pro, conţinând procesor dual-core la 1.7GHz şi GPU din seria Adreno 320. Oferit iniţial cu versiunea Android 4.1, telefonul prevăzut cu 1GB memorie RAM şi 8GB memorie internă a primit între timp update la Android 4.4.2, recuperând decalajul faţă de noua generaţie smartphone lansată în 2014.

Sony Xperia SP

Xperia SP oferă conectivitate 3G şi 4G, modul WiFi N, Bluetooth 4.0, NFC şi receptor GPS. Camera foto de 8MP suportă filmare 1080p şi mod HDR pentru poze, iar slot-ul microSD permite extinderea memoriei interne. Carcasa de 10mm grosime şi greutate 155 grame conţine un acumulator de 2370mAh, suficient pentru până la două zile de utilizare normală. 

LG G2 Mini

Cu preţ de 899lei, LG G2 Mini 4G este variata accesibilă a fostului vârf de gamă LG G2. Echipat cu un ecran de 4,7”, dar limitat la rezoluţie 960 x 540 pixeli, telefonul nu prea se încadrează la categoria Mini. Trecând peste claritatea cel mult satisfăcătoare, ecranul de tip IPS redă culori frumoase şi este bine iluminat, permiţând folosirea în bune condiţii chiar şi în spaţii cu lumină puternică.

Telefonul livrat cu versiunea Android 4.4.2 foloseşte o configuraţie cu chipset Snapdragon 400 (CPU quad-core la 1.2GHz) şi 1GB memorie RAM. Memoria internă este limitată la 8GB, din care numai 4GB sunt efectiv disponibili pentru utilizator. Din fericire avem la dispoziţie un slot microSD pentru extinderea spaţiului de stocare.

Camera foto de 8MP prevăzută cu sistem de focalizare în 9 puncte obţine poze la claritate impresionantă. În plus, aplicaţia pentru captură deja cunoscută utilizatorilor LG oferă suport pentru captură în rafală, Best Shot, Panorama (cu rezoluţie scăzută însă) şi un HDR foarte bun. Nu lipseşte nici funcţia de filmare 1080p, cu stabilizare şi suport pentru bitrate de 17 Mbps, suficient pentru a masca majoritatea defectelor de compresie.

LG G2 Mini review

Cu autonomie de aproape două zile în condiţiile unui regim de utilizare normal, LG G2 Mini este dezavantajat doar de receptorul GPS cu performanţe inconsistente, a cărui precizie lasă uneori de dorit.

Nokia Lumia 635

Cu preţ de 749lei, Nokia Lumia 635 este printre cele mai accesibile modele smartphone 4G de pe piaţă, recomandat şi prin pachetul interesant de dotări.

Telefonul oferă ecran IPS de 4,5” cu rezoluţie de 854 x 480 pixeli, având tehnologie ClearBlack şi acoperit cu un strat protector Gorilla Glass 3. Platforma hardware este bazată pe un chipset din familia Snapdragon 400 (CPU quad-core la 1.2GHz) ajutat cu numai 512 MB de memorie RAM, respectiv 8 GB de memorie internă şi slot MicroSD. Din păcate, după cum se observă, Nokia a ales o configuraţie cam restrictivă la partea de memorie RAM, cu posibile efecte negative asupra performanţelor resimţite şi compatibilitatea cu anumite aplicaţii.

Nokia Lumia 635

Lista celorlalte dotări include conectivitate WiFi N, Bluetooth 4.0, GPS şi o cameră foto cu senzor de 5MP.

Nu tocmai impresionantă la partea de design, carcasa de 9.2mm grosime găzduieşte un acumulator de 1830mAh, dimensionat pentru aproximativ 14ore de convorbiri 3G.

Nokia Lumia 635 este livrat cu sistemul de operare Windows 8.1.

Tags:
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult