Telefoane HTC U11, rămase nefuncţionale după actualizarea la versiunea Android 9 Pie

06.06.2019
Telefoane HTC U11, rămase nefuncţionale după actualizarea la versiunea Android 9 Pie

Lansată oricum cu mare întârziere, actualizarea Android 9 Pie adresată seriei de telefoane HTC U11 a fost retrasă subit, după ce o parte dintre utilizatori au reclamat defectarea dispozitivelor.

Lansat în anul 2017, HTC U11 este puţin demodat din punct de vedere al designului exterior, dar cu puţină atenţie la partea de software poate fi adus la nivelul unui smartphone de generaţie mai nouă. Cel puţin, asta trebuia să facă actualizarea Android 9 Pie, livrată de HTC chiar în timp ce Google aduce ultimele retuşuri succesorului Android Q.

Cumva, perioada destul de lungă petrecută în teste nu a scos la iveală o problemă serioasă de compatibilitate din noua versiune de firmware, care lasă inutilizabile o parte dintre dispozitivele actualizate.

Problema se manifestă prin nerecunoaşterea codului PIN sau pattern-ul de login, telefonul afişând un mesaj de eroare.

Recunoscând situaţia apărută, HTC oferă repararea gratuită a dispozitivelor aduse la centrele oficiale de service deţinute în Taiwan. Alternativ, problema poate fi rezolvată prin aplicarea forţată a unei versiuni anterioară  de firmware, însă procedeul este destul de complicat pentru utilizatori neiniţiaţi în modding-ul versiunilor de Android şi vine cu riscuri mari pentru pierderea datelor păstrate în memoria telefonului.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult