Telefoane ieftine cu NVIDIA Tegra 3 până la sfârşitul anului

10.07.2012
Telefoane ieftine cu NVIDIA Tegra 3 până la sfârşitul anului

La sfârşitul lunii mai, NVIDIA a anunţat platforma Kai, o iniţiativă menită să aducă platforma hardware Tegra 3 şi în tabletele accesibile, oferind astfel un raport preţ/performanţă foarte bun. Prin utilizarea unor chipuri tactate la frecvenţe mai mici şi utilizarea unor componente mai ieftine, platforma Kai s-a materializat mai repede decât ne aşteptam sub forma tabletei Google Nexus 7.

Conform unor zvonuri provenite apărute în China, platforma Kai nu va fi limitată doar la tablete, NVIDIA urmând să extindă oferta sa de chipuri şi către producătorii de terminale mobile. MyDrivers a intrat în posesia unor informaţii conform cărora NVIDIA lucrează deja cu un producător chinez OEM pentru realizarea unui terminal Android accesibil care să beneficieze de arhitectura 4-PLUS-1 şi procesorul grafic cu 12 nuclee.

Acest terminal ar urma să fie terminat până la sfârşitul acestui an şi, deşi se pare că principala piaţă de desfacere ar urma să fie China, este greu de crezut că NVIDIA nu va profita de această ocazie pentru a oferi şi producătorilor prezenţi în Europa sau State Unite o şansă de a vinde terminale mobile bazate pe platforma Kai.

Aceasta nu este prima încercare a companiei NVIDIA de a-şi ajuta integratorii, în luna februarie aceasta oferindu-i integratorului ZTE un pachet compus dintr-un chip Tegra 2 şi un modem 2G/3G Icera 450, care s-a materializat ulterior în terminalul Mimosa X.

NVIDIA Tegra 3

Urmărește Go4IT.ro pe Google News