Telefoane noi-noute

30.10.2007
Telefoane noi-noute
KE970

Negru inoxidabil

De la inceputul anului incoace, au vandut peste 2,5 milioane de terminale din seria Black Label, cea care cuprinde telefoanele fashion Chocolate si Shine. Pai daca atrag si se cumpara masiv, hai sa mai lansam un model Shine, dar negru, pare sa-si fi spus cei de la LG.

KE970

Asa a aparut LG Shine Titanium Black, cel mai nou membru al gamei premium (high-end) Black Label. Telefonul are aceleasi caracteristici tehnice ca varianta lansata la inceputul anului, Shine-ul argintiu KE970: ecran de 2,2 inci ce arata exact ca o oglinda cand e inactiv, camera de 2MP cu autofocalizare, blit si lentile Schneider-Kreuznach, player de muzica MP3/WAV/AAC si video MPEG4, egalizator audio cu 10 efecte, conectivitati EDGE si Bluetooth.

Pana si carcasa este aceeasi, din otel inoxidabil, de numai 13,8 mm grosime, doar ca acum straluceste pe negru (gri metalic mai precis). Dincolo de designul elegant se ascund si cateva unelte de business, printre care reportofonul si aplicatia de citire a documentelor PDF, Word, Excell si PowerPoint.

Cu memoria nu sta deloc prost; cea interna de 50MB creste prin adaugarea de carduri microSD.

GSM (900/1.800/1.900MHz) / ecran: 2,2 inci, QVGA, 262 mii culori / camera: 2MP, blit / memorie: 50MB – interna, card microSD / conectivitati: Bluetooth 1.2, USB, GPRS, EDGE / autonomie: 180 min/convorbire, 280 ore/standby / facilitati: media player, citire documente PDF/DOC/XLS/PPT / dimensiuni: 99,8×50,6×13,8 mm (125 g); 155 euro; Orange

MC70

Smartphone de anduranta

Nu cracneste daca-l scapi pe jos si nu-i trebuie umbrela care sa-l protejeze de picaturile de ploaie. Are senzor GPS incorporat si se conecteaza la retelele de telefonie EDGE, la hotspoturi Wi-Fi sau face schimb de fisiere cu alte mobile prin Bluetooth.

MC70

E vorba de MC70, un nou smartphone dedicat angajatilor care isi petrec programul de lucru pe strada precum curierii, postasii etc. Inteligentul stie chiar sa scaneze coduri de bare cu camera VGA (640×480 de pixeli) incorporata.

Ecranul nu e tactil, dar la diagonala de 3,5 inci e extrem de generos pentru a vedea hartile, iar receptorul GPS este SIRF III, incorporat in majoritatea echipamentelor profesionale.

MC70 are tastatura completa QWERTY, cum este cea a notebook-urilor, o chestie neaparat necesara pentru raspunsuri prompte la mesajele clientilor sau ale dispeceratului. Se arata in toata lumea, inclusiv in Romania, la inceputul anului viitor. www.motorola.com

BlackBerry 8300 World Edition

Primul mobil de 10,5 mil. USD

RIM si operatorul american Sprint au scos de curand la vanzare cel mai scump telefon din lume: BlackBerry 8300 World Edition. Dupa cum probabil ai banuit, celularul nu are vreo tehnologie revolutionara si in mod surprinzator nu e blindat cu diamante si platina, ci vine la pachet cu o insula exotica!

Mobilul costa doar 200 USD la promotie pe cand pentru insula trebuie sa-ti amintesti codul BIN (Billionaire Identification Number) si sa precizezi din ce cont sa se faca tranzactia. Sprint nu specifica locatia insulei ca sa nu te trezesti a doua zi cu paparazzi la mal, dar sugereaza cateva imbunatatiri posibile cu un plus de banuti: teren de golf, casuta pentru servitori, piscina cat un bazin olimpic, teren de handbal sau un iaht clasa A cu care sa te plimbi prin jurul insulei.

Pana la urma toata lumea iese in castig pentru ca daca esti mai stramtorat in momentul asta, merge sa cumperi doar smartphone-ul care nu e deloc rau. Are tastatura QWERTY, cum e cea de notebook, vine cu solutia de e-mail mobil BlackBerry, ba chiar si cu aplicatie de navigare GPS.

Memoria interna de 64MB creste cu ajutorul cardurilor microSD. Dar de ce-i spune World Edition? Pentru ca se conecteaza simultan la retelele GSM si CDMA. Cu alte cuvinte, gaseste semnal aproape oriunde pe glob. E o chestie de timp pana va sosi si in magazinele romanesti. Fara insula, desigur. www.privateislandoffer.com