Telefoanele cu Android se strică mai des decât iPhone, BlackBerry

04.11.2011
Telefoanele cu Android se strică mai des decât iPhone, BlackBerry

Conform unui studiu desfăşurat în Marea Britanie, dispozitivele smartphone bazate pe sistemul de operare Android au tendinţa de a se defecta mai des decât cele din gama BlackBerry, Apple iOS, sau chiar Windows Phone.

telefoane android

Din informaţiile furnizate de Wireless Data Services (WDS), reiese că aproximativ 12.6% din dintre solicitările pentru suport tehnic, venite din partea utilizatorilor de telefoane Android au drept cauză probleme de natură hardware. Spre comparaţie, chiar şi telefoanele cu sistem de operare Windows Phone, deşi relativ nou intrate în peisaj, scot la iveală probleme hardware în numai 11% dintre solicitările pentru suport tehnic. Următoarele pe listă sunt modelele din gama Apple iPhone şi ce cu sistem BlackBerry OS, cu probleme hardware semnalate în 7% , respectiv 6% din cazuri.

rata de defectare la telefoane android

Conform aceluiaşi studiu, costurile pentru repararea şi returnarea telefoanelor Android sunt de-a dreptul impresionante, ajungând la aproximativ 2 miliarde de dolari anual.

Rata de defectare crescută a modelelor smartphone bazate pe Android este atribuită într-o bună măsură introducerii de hardware low-cost mai puţin fiabil, dar şi modificări de natură software pentru actualizarea sistemului de operare, care în unele cazuri duc la defectarea prematură a dispoztivului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News