Telefoanele cu BlackBerry OS rămân fără aplicaţiile Facebook şi Messenger

23.03.2016
Telefoanele cu BlackBerry OS rămân fără aplicaţiile Facebook şi Messenger

După ce mai întâi am aflat despre WhatsApp că nu va mai avea versiune şi pentru platforma BlackBerry, măsura este extinsă acum şi pentru aplicaţiile Facebook, respectiv Facebook Messenger.

Astfel, cea mai mare reţea de socializare din lume nu va mai fi accesibilă prin intermediul unei aplicaţii dedicate pentru telefoanele cu sistem Black Berry OS, inclusiv ultima versiune BB10, până la finalul acestui an. Decizia este confirmată de oficialii reţelei de socializare printr-o postare pe blog, anunţând întreruperea suportului pentru librăriile API folosite cu platforma BlackBerry.

Practic inevitabilă, abandonarea platformei BlackBerry survine după ce cota de piaţă a acesteia a scăzut sub 0.5%, restul de 99.5% fiind împărţit între platformele Android şi iOS, mult mai profitabile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult