Telefoanele din seria Galaxy S20 vor primi doar doi ani de suport software

05.03.2020
Telefoanele din seria Galaxy S20 vor primi doar doi ani de suport software

Seria Galaxy S20 de la Samsung include unele dintre cele mai scumpe telefoane pe care producătorul sud coreean le-a lansat vreodată. Cu preţuri care pot depăşi 1.400 de dolari americani, clienţii s-ar aştepta să primească în plus, pe lângă performanţă mai bună faţă de modelele din trecut şi camere mai calitative şi un suport software extins, similar cu ceea ce oferă alte companii concurente precum Huawei, OnePlus şi Apple, care oferă peste trei ani de actualizări software pe telefoanele lor de top. Se pare însă că Samsung nu plănuieşte să ofere nimic în plus faţă de ceea ce oferea şi în trecut.

Cei care cumpără noile modele Galaxy S20, S20+ şi S20 Ultra sau chiar noul telefon pliabil Galaxy Z Flip, vor primi actualizări de sistem timp de doi ani din momentul lansării. Fiind livrate cu Android 10 pre-instalat, acest lucru înseamnă că utilizatorii se pot aştepta la update-uri la Android 11 spre finalul lui 2020, după lansarea oficială a noii versiuni şi probabil la un Android 12 spre finalul anului următor. Aici se va încheia suportul software pentru noi versiuni de Android pentru aceste dispozitive.

Telefoanele vor continua să primească însă actualizări de securitate încă un an după aceea, până prin 2023, însă la un moment dat vor trece de la actualizări de securitate cu certificatele Google în fiecare lună la o lansare trimestrială.

Dacă ne uităm în „ograda” concurenţei, vedem că Huawei şi OnePlus lansează de obicei timp de trei ani actualizări pentru telefoanele lor de top, update-urile pentru acestea fiind semnificativ mai rapide decât reuşeşte Samsung să ofere, chiar dacă în ultima vreme compania a făcut progrese în acest sens. Pe de altă parte, Apple, chiar dacă nu spune acest lucru direct, oferă cinci ani de suport software pentru telefoanele lor. În acest moment, cele mai vechi dispozitive compatibile cu iOS 13 sunt modelele iPhone 6S, lansate în 2015, care ar putea prinde şi al şaselea an de suport, pe iOS 14, dacă zvonurile recente se adeveresc.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult