Telefoanele Galaxy A și Galaxy M, reclamate pentru probleme cu blocarea spontană și repornirea forțată

20.09.2021
Telefoanele Galaxy A și Galaxy M, reclamate pentru probleme cu blocarea spontană și repornirea forțată

Telefoanele Samsung Galaxy și Galaxy M sunt vizate de un posibil bug-firmware, probleme care determină blocarea spontană și repornire automată.

Posesorii de telefoane Samsung din seriile Galaxy M30s, Galaxy M31, Galaxy M31s, Galaxy A50, Galaxy A50s și Galaxy A51 reclamă aceste probleme. Aparent, neplăcerile se manifestă mai mult pe dispozitivele echipate cu versiuni firmware destinate pieței din India.

Deocamdată, fără un răspuns oficial din partea Samsung, solicitările pentru remediere au fost întâmpinate de unele centre de service autorizate cu soluția înlocuirii plăcii de bază a telefonului, costul intervenției depășind 100 dolari în cele mai multe cazuri.

Merită menționat și că toate telefoanele cu probleme folosesc configurații motorizate de chipseturi Exynos. Totuși asta nu indică în mod neapărat o problemă cu chipseturile Samsung.

Complicând lucrurile, niciuna dintre rezolvările „uzuale”, cum ar fi repornirea forțată a telefonului prin folosirea tastelor Power+Volum, sau folosirea opțiunii Factory Reset, nu pare să funcționeze.

Deocamdată, Samsung nu confirmă dar nici nu infirmă problemele semnalate, însă putem aștepta un o reacție promptă din partea companiei, având în vedere faptul că India reprezintă în prezent a doua cea mai mare piață de desfacere din lume, după SUA.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult