Telefoanele Galaxy A și tabletele Galaxy Tab ar putea primi trei ani de actualizări de la Samsung

14.08.2020
Telefoanele Galaxy A și tabletele Galaxy Tab ar putea primi trei ani de actualizări de la Samsung

Samsung a venit cu o surpriză plăcută săptămâna trecută, când a anunțat în cadrul evenimentului Unpacked că va oferi trei ani de suport software pentru telefoanele sale din gama superioară. Se pare însă că acest suport extins de actualizări de sistem ar putea continua și pe modele din gama Galaxy A, cât și pe tablete. Nu este clar dacă toate dispozitivele Samsung din generațiile mai recente vor fi adăugate sub această umbrelă de suport sau dacă doar anumite modele vor fi incluse.

Trei ani de actualizări software începe să devină norma pe telefoanele Samsung Galaxy A

TizenHelp raportează că un reprezentant Samsung a confirmat faptul că Galaxy A90, unul dintre smartphone-urile mid-range din gama superioară a companiei, va primi de asemenea trei ani de actualizări. Și nu este vorba despre actualizările de securitate, care erau oricum garantate timp de trei ani, ci și despre actualizările importante de sistem, care adaugă funcționalitate nouă.

Mesajul original menționa faptul că Samsung ia în calcul dacă acest suport extinsă să fie oferit și pentru tabletele de top din gama Galaxy Tab lansate după Galaxy S10, pe lângă modelele Galaxy A mai scumpe. Aici ar intra modelele Galaxy A90 și Galaxy A81, care sunt disponibile doar în anumite regiuni și au prețuri uneori foarte apropiate de cele ale variantelor Galaxy S. De altfel, aceste dispozitive au în general camere performante, ecrane mari și alte funcții mai avansate.

Dacă într-adevăr se va confirma acest lucru, înseamnă că modelele Galaxy A din prezent care intră în acest val de suport ar putea fi actualizate inclusiv cu Android 12, versiunea pe care Google ar putea să o lanseze abia anul viitor în toamnă.

Momentan nu putem considera aceste informații drept un anunț oficial, însă este clar că există discuții avansate în cadrul companiei care oferă speranțe pentru un suport software extins. Reprezentantul companiei spunea în mesajul său că un anunț pentru clienți va fi făcut în cadrul aplicației Samsung Members, atunci când va fi luată o decizie finală în acest sens.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult