Samsung Galaxy A90 cu 5G, dezvăluit oficial

03.09.2019
Samsung Galaxy A90 cu 5G, dezvăluit oficial

Mai întâi pentru piaţa sud-coreeană iar în scurt timp şi pentru alte regiuni ale lumii, Samsung a dezvăluit primul smartphone 5G din portofoliu încadrat la gama mid-range. Galaxy A90 5G completează astfel oferta formată din modelele high-end Galaxy S10 5G, Galaxy Note10 5G şi Galaxy Note10+ 5G.

Galaxy A90 5G este motorizat de Snapdragon 855, acelaşi chipset întâlnit şi pe telefoanele din seria Galaxy S10, vine echipat cu 6GB sau 8GB memorie RAM şi 128GB memorie internă. Varianta cu 6GB RAM vine şi cu slot micro-SD, permiţând suplimentarea cu până la 512GB a capacităţii de stocare.

Samsung a echipat noul smartăhone cu un ecran FHD+ Super AMOLED Infinity-U de 6.7”, cu senzor de amprente integrat şi decupaj la partea de sus pentru includerea unei camere frontale de 32MP.

Spatele carcasei acoperită cu sticlă prezintă finisaje cu tipar geometric iridescent, care îşi modifică aspectul în funcţie de tipul şi direcţia luminii ambiante. Principalul element de atracţie este însă camera foto triplă, cu senzor principal de 48MP, senzor ultra-wide de 8 MP pentru poze de aproape şi modul de 5MP folosit la aplicarea efectelor de profunzime. Aplicaţia de captură vine de funcţii avansate precum Super Steady, Scene Optimizer şi Flaw Detector, respectiv mod Live Focus pentru camera frontală.

Galaxy A90 5G este primul telefon Galaxy A compatibil cu tehnologia Samsung DeX, permiţând conectarea la un monitor sau televizor pentru rularea de aplicaţii în modul desktop PC.

Carcasa disponibilă în versiuni pe alb şi negru adăposteşte un acumulator de 4500 mAh, care poate fi încărcat prin cablul USB-C folosind o putere de până la 25W.

Din păcate, preţul şi data la care seria Galaxy A90 5G va fi disponibilă în pieţele europene nu au fost comunicate, Samsung urmând să ofere aceste informaţii în cadrul unui eveniment de presă separat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult