Telefoanele Lumia cu WP8 primesc suport pentru blocarea apelurilor şi mesaje SMS nedorite

09.08.2013
Telefoanele Lumia cu WP8 primesc suport pentru blocarea apelurilor şi mesaje SMS nedorite

Nokia a reuşit acolo unde Microsoft a dat greş, adăugând suport pentru blocarea apelurilor telefonice nedorite şi mesaje SMS pe telefoanele Lumia cu Windows Phone 8. Deranjaţi probabil de lipsa de interes arătată de partenerii americani, finlandezii de la Nokia au decis să corecteze ei înşişi una dintre omisiunile majore ale platformei Windows Phone 8, care până acum nu oferea utilizatorilor nici o modalitate pentru a scăpa de apeluri sâcâitoare, sau mesajele SMS nedorite.

Telefoanele Nokia Lumia cu sistem Windows Phone 8 primesc suport pentru blocarea apelurilor şi mesaje SMS nedorite

Adăugat printr-o actualizare adusă pachetului extras+info, meniul call+SMS filter poate fi găsit în secţiunea Settings a telefonului. Implementat deasupra unor funcţii deja suportate de platforma WP8, meniul conţine o listă în care adăugăm numerele de telefon pe care le dorim blocate, precum şi opţiuni pentru blocarea selectivă a apelurilor telefonice sau mesaje SMS. Suplimentar, avem opţiunea de a fi notificaţi ori de câte ori a fost primit un mesaj sau apel ce a fost blocat.

Numerele de telefon pot fi adăugate pe lista neagră şi în mod direct, printr-o apăsare lungă deasupra numărului listat în meniul de apelare sau căsuţa de mesaje, urmată de selectarea opţiunii block number… din meniul afişat pe ecran.

Trebuie ştiut că meniul „call+SMS filter” este disponibil numai pentru telefoanele Nokia Lumia ce au instalat pachetul de actualizare Amber, aducând sistemul de operare la versiunea Windows Phone 8 GDR2.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult