Telefoanele mobile – cele mai folosite aparate foto

17.02.2012
Telefoanele mobile - cele mai folosite aparate foto

Cred că această concluzie nu ar trebui să ne ia prin surprindere. Peste tot vedem oameni care scot din buzunar telefonul mobil şi-l folosesc pentru a imortaliza un moment. Studiul realizat de Consumer Electronic Association a arătat că telefoanele mobile şi în special smartphone-urile au ajuns să lovească puternic piaţa de aparat foto compacte. Chiar dacă 93% din cei intervievaţi susţin că un aparat foto compact are o calitate mai bună a imaginii, 74% spun că este mai comod să folosească un telefon.

Cu toate aceste, 55% din subiecţii studiului au considerat că principalul lor dispozitiv pentru pentru realizarea pozelor este aparatul foto compact, în comparaţie cu 18% care au indicat telefonul mobil. De mult timp, cele mai multe imagini încărcate pe site-ul Flikr sunt realizate cu ajutorul telefonului mobil. Pe site-ul Photobucket, numărul utilizatorilor care folosesc un aparatul foto compact a scăzut în 2011 de la 82% la 64%.

Polaroid SC1630 - compromisul perfect?

iPhone-ul a fost unul dintre telefoanele care a pornit această tendinţă. Popularitatea sa şi calitatea imaginii oferită de camera foto au fost suficiente. Acum, iPhone 4S şi alte smartphone-ul de pe piaţă implementează un senzor foto de tip BSI, care aduce o calitate a imaginii mai bună decât cele standard. În căsuţa de comentarii de mai jos ne puteţi spune dacă rezultatele studiului menţionat mai sus sunt valabile şi pentru voi.