Telefoanele mobile – cele mai folosite aparate foto

17.02.2012
Telefoanele mobile - cele mai folosite aparate foto

Cred că această concluzie nu ar trebui să ne ia prin surprindere. Peste tot vedem oameni care scot din buzunar telefonul mobil şi-l folosesc pentru a imortaliza un moment. Studiul realizat de Consumer Electronic Association a arătat că telefoanele mobile şi în special smartphone-urile au ajuns să lovească puternic piaţa de aparat foto compacte. Chiar dacă 93% din cei intervievaţi susţin că un aparat foto compact are o calitate mai bună a imaginii, 74% spun că este mai comod să folosească un telefon.

Cu toate aceste, 55% din subiecţii studiului au considerat că principalul lor dispozitiv pentru pentru realizarea pozelor este aparatul foto compact, în comparaţie cu 18% care au indicat telefonul mobil. De mult timp, cele mai multe imagini încărcate pe site-ul Flikr sunt realizate cu ajutorul telefonului mobil. Pe site-ul Photobucket, numărul utilizatorilor care folosesc un aparatul foto compact a scăzut în 2011 de la 82% la 64%.

Polaroid SC1630 - compromisul perfect?

iPhone-ul a fost unul dintre telefoanele care a pornit această tendinţă. Popularitatea sa şi calitatea imaginii oferită de camera foto au fost suficiente. Acum, iPhone 4S şi alte smartphone-ul de pe piaţă implementează un senzor foto de tip BSI, care aduce o calitate a imaginii mai bună decât cele standard. În căsuţa de comentarii de mai jos ne puteţi spune dacă rezultatele studiului menţionat mai sus sunt valabile şi pentru voi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News