Telefoanele Nokia 7 Plus, actualizate oficial la versiunea Android 9.0 Pie

28.09.2018
Telefoanele Nokia 7 Plus, actualizate oficial la versiunea Android 9.0 Pie

Nokia 7 Plus este primul smartphone care primeşte acces la funcţiile avansate nou introduse în versiunea Android 9.0, după ce exclusivitatea acordată de Google propriei serii de telefoane Pixel a luat sfârşit.

Promisă încă de luna trecută de HMD Global, compania aflată în spatele brandului de telefoane Nokia, actualizarea oficială pentru versiunea Android 9.0 va ajunge la posesorii de telefoane Nokia 7 Plus înainte de finalul lunii septembrie.

Firmware-ul conţine şi facilităţile Digital Wellbeing dezvoltate de Google pentru îmbunătăţirea experienţei de utilizare Android. Pachetul include un panou de control (Dashboard) în care putem urmări diverse aspecte care ţin de modul în care folosim telefonul mobil: cât timp petrecem cu fiecare aplicaţie, câte notificări primim, etc. Tot de aici aflăm şi dacă exagerăm cu folosirea anumitor aplicaţii, având posibilitatea să setăm alerte care să ne reamintească să luăm o pauză.

Printre funcţiile prezente în versiunea Android 9.0 Pie se mai numără şi un mod adaptiv de economisire a bateriei, funcţionalitate App Actions şi App Slices, cât şi suport pentru controlarea prin gesturi a interfeţei Android.

Lansat cu preţul de aproximativ 400 dolari, Nokia 7 Plus este unul dintre cele mai atractive modele smartphone din gama mid-range, la această reuşită contribuind şi interesul acordat de producător faţă de îmbunătăţirea pachetului software. Livrată în sistem OTA (over-the-air), actualizarea la versiunea Android 9.0 este semnalată pe dispozitivele compatibile cu un simplu mesaj de notificare, anunţând disponibilitatea noii versiuni de firmware pentru download şi instalare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult