Telefoanele OnePlus, afectate de un bug din WhatsApp care consumă bateria foarte repede

12.11.2019
Telefoanele OnePlus, afectate de un bug din WhatsApp care consumă bateria foarte repede

Smartphone-urile produse de OnePlus sunt cunoscute în ultimii câţiva ani în special pentru preţurile mai mici decât ale concurenţei, dar şi pentru performanţa de top şi autonomie foarte bună. Tocmai din acest motiv, mulţi dintre utilizatori au sesizat repede că aplicaţia de mesagerie WhatsApp a început să consume foarte multă energie, chiar şi atunci când este folosită foarte puţin sau chiar deloc. Această problemă a apărut de curând şi afectează foarte multe dispozitive.

Mai mulţi utilizatori de pe Reddit, forumurile OnePlus şi chiar de pe PlayStore, au raportat că WhatsApp este responsabilă pentru un consum de energie foarte ridicat. Unii dintre utilizatori au publicat screenshot-uri în care aplicaţia consuma 40% din baterie chiar dacă era folosită foarte puţin. Problema pare să fie legată de aplicaţia produsă de Facebook, din cauza unui update mai recent (versiunea WhatsApp 2.19.308), care pare să afecteze doar modele OnePlus.

De altfel, nu toate telefoanele OnePlus raportează consum excesiv de energie, ci doar anumite telefoane care sunt pe Android 9 şi Android 10. Având în vedere că majoritatea telefoanelor OnePlus care sunt încă în utilizare rulează aceste versiuni ale sistemului de operare, cam toate sunt supuse riscului. Din fericire, unii utilizatori au fost feriţi de acest bug.

Vestea proastă este că momentan nu există nicio soluţie clară. În afară de dezinstalarea WhatsApp, o aplicaţie de care mulţi dintre utilizatori sunt dependenţi pentru comunicarea cu apropiaţii şi chiar cu colegii de serviciu, nu există o setare pe care să o configurezi într-un anumit fel pentru a limita consumul de energie.

Unii utilizatori raportează probleme similare şi pe telefoane Xiaomi, însă aceştia nu par să fie la fel de mulţi precum cei care folosesc dispozitive realizate de OnePlus. Singurul lucru pe care utilizatorii îl pot face este să aştepte o rezolvare din partea Facebook, însă măcar acum ştiu care este motivul pentru care telefonul lor se descarcă mai repede decât de obicei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult