Telefoanele Oppo primesc funcție pentru detectare camere spion, foarte utilă când mergi în vacanțe

08.03.2022
Telefoanele Oppo primesc funcție pentru detectare camere spion, foarte utilă când mergi în vacanțe

Telefoanele bazate pe Color OS primesc o nouă funcție pentru detectare camere spion, ajutând utilizatorii să-și protejeze intimitatea atunci când folosesc servicii de cazare.

Departe de a fi o tehnologie infailibilă, detectorul folosește conexiunea wireless a telefonului pentru a descoperi eventuale dispozitive suspecte, alertând utilizatorul. În schimb, dacă dispozitivul este adaptat pentru înregistrare locală (ex. card de memorie, sau cameră de supraveghere prin conexiune cu fir) telefoanele Oppo nu îl vor putea descoperi în mod automat, detecția nereușită lăsând utilizatorilor un fals sentiment de siguranță.

Funcționalitatea prezentă începând cu versiunea Color OS 12.1, apare doar pe telefoanele Oppo din gama flagship, luând forma unei setări opționale, adresată celor care călătoresc frecvent. Odată bifată, detecția dispozitivelor suspecte prevăzute cu conexiune wireless funcționează oricând suportul Wi-Fi este pornit și, cu riscul pentru eventuale alarme false, te va alerta imediat ce ai pătruns într-o încăpere potențial monitorizată, cum ar fi cabina de probă sau toalete publice.

Odată ce prezența unei camere spion este suspectată, aplicația va instrui utilizatorul să aprindă și să stingă lumina în încăperea respectivă, folosind camera telefonului pentru detectare acelor camere prevăzute cu iluminare infraroșu. Totodată, nivelul semnalului detectat este folosit pentru a direcționa căutarea către o locație anume.

Totuși, mai ales pentru șederile la hotel sau în alte locații în care nu puteți avea prea multă încredere, inspectarea manuală a obiectelor ce ar putea masca dispozitive ascunse, precum grilaje de aerisire, oglinzi, ceasuri și aparate radio, televizorul, șuruburi și găuri suspecte aplicate pe corpuri de mobilier, trebuie să rămână un ritual de urmat cu fiecare ocazie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult