Telefoanele Pixel 2 XL ar putea lua foc din cauza unui bug strecurat odată cu actualizarea la Android 8.1

Telefoanele Pixel 2 XL ar putea lua foc din cauza unui bug strecurat odată cu actualizarea la Android 8.1

În ciuda faptului dezvoltarea sa a fost atent urmărită de Google, seria de telefoane Pixel 2 nu a fost ocolită de probleme, majoritatea fiind corectate rapid prin livrarea de actualizări software. Însă tocmai una dintre actualizările cele mai importante a introdus un bug care expune utilizatorii de telefoane Pixel 2 XL la risc de incendiu, cauzat de supraîncărcarea acumulatorului.

Problema se manifestă la folosirea unor adaptoare de alimentare diferite de cel inclus în pachetul de accesorii standard, trecând astfel neobservat la testele interne făcute de inginerii companiei.

În mod normal, telefoanele Pixel 2 XL pot absorbi o putere de până la 18W (9V/2A) în modul de încărcare rapidă, depăşirea acestui nivel fiind împiedicată circuite de protecţie încorporate în adaptorul de alimentare. Problema este că unele adaptoare AC livrate de terţi permit furnizarea unui curent de până la 9V/2.8A (25W), nivel care poate cauza supraîncălzirea telefonului mobil şi deteriorarea acumulatorului.

La folosirea adaptorului AC oficial suprasarcina este detectată, efectul fiind oprirea temporară a încărcării acumulatorului. După încercări succesive, semnalate de alerte sonore emise de telefonul mobil, încărcarea acumulatorului este reluată folosind un curent de încărcare limitat la o valoare sigură. Însă alte adaptoare AC nu includ acest mecanism de protecţie, expunând telefoanele Pixel 2 XL la condiţii de încărcare în afara specificaţiilor hardware.

Ce se poate întâmpla, ştim cu toţii după experienţele avute de utilizatorii telefoanelor Galaxy Note 7. Însă circumstanţele sunt diferite, aici nefiind vorba de acumulatori defecţi din fabrică. Rămâne de văzut dacă Google va corecta problemele semnalate în timp util, evitând astfel apariţia unor incidente neplăcute.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult