Google lansează update pentru Pixel 2 şi Pixel 2 XL pentru protejarea împotriva efectului „burn-in”

07.11.2017
Google lansează update pentru Pixel 2 şi Pixel 2 XL pentru protejarea împotriva efectului „burn-in”

Lansarea noilor modele de smartphone-uri Google din gama Pixel 2 nu a fost ferită de probleme, însă compania încearcă să rezolve câteva dintre acestea prin software, soluţiile fiind pe cât de ingenioase, pe atât de simple. Pentru a nu deteriora panourile OLED folosite pe aceste dispozitive, compania limitează acum luminozitatea maximă, în timp ce butoanele de navigaţie se bucură de un design uşor schimbat.

Google a lansat un nou update software pentru Pixel 2 şi Pixel 2 XL, fiecare telefon în parte primind actualizări ale capabilităţilor în funcţie de hardware. Pixel 2 XL are acum luminozitatea maximă a panoului scăzută cu 50 de nits, lucru care compania spune că nu va afecta foarte mult utilizarea normală şi că pentru ochiul liber diferenţa va fi imperceptibilă. Această decizie ar trebui să limiteze efectul burn-in al panourilor OLED. Tot pentru limitarea burn-in a fost modificat şi designul butoanelor de navigaţie din partea de jos a ecranului.

Atât pe Pixel 2, cât şi pe Pixel 2 XL, butoanele de navigaţie sunt acum semi-transparente, acestea fiind mai puţin stridente, putând fi afişate pe perioade mai lungi fără să afecteze ecranul într-un mod permanent. Nu în ultimul rând, ambele modele primesc noi moduri de afişare graţie noului update, fiind acum integrat un mod care suprasaturează culorile, apropiind modul de afişare de pe Pixel 2 de cel de la Samsung.

Cu toate acestea, noul update este mai degrabă unul pentru securitate, care protejează terminalele împotriva hackerilor. Un adevărat update la Android Oreo 8.1 va veni mai târziu, când noua versiune a sistemului de oeprare de la Google va fi lansat în mod oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult