Utilizatorii Pixel 6 reclamă apelarea aleatorie a numelor din agenda de contacte

05.11.2021
Utilizatorii Pixel 6 reclamă apelarea aleatorie a numelor din agenda de contacte

O parte dintre posesorii de telefoane Pixel 6 reclamă un posibil bug, manifestat prin apelarea aleatorie a numerelor din agenda de contacte a telefonului. Problemele par să aibă legătură cu serviciul Google Assistant, însă în unele cazuri funcția de apelare s-ar declanșa și în timpul nopții, excluzând declanșarea eronată a unei comenzi vocale.

Deși sunt percepute drept cele mai bune telefoane Pixel create până acum de Google, Pixel 6  și Pixel 6 Pro nu sunt complet lipsite de probleme. Am aflat deja că o parte dintre telefoanele Pixel 6 ar avea probleme cu ecranul, rămânând de văzut dacă Google le poate corecta printr-o simplă actualizare de firmware. Între timp, declanșarea impredictibilă a funcției de apelare dă emoții utilizatorilor, care se pot trezi în orice moment ascultați de o persoană oarecare al cărei număr este apelat agenta telefonului, eventual, puși în situația de a explica motivul pentru care ar fi sunat persoana respectivă în toiul nopții.

Potrivit experiențelor descrise pe forumul de suport tehnic oficial, apelările eronate se produc cel mai adesea în timp ce telefonul se află în buzunar, cu apelarea repetată a unui singur contact din agendă. Fără altă soluție mai bună, unii utilizatori au șters pur și simplu contactul respectiv pentru a evita deranjarea persoanei aflată la celălalt capăt. Un alt posibil remediu ar putea fi și revocarea accesului Google Assistant, pentru funcționare din spatele meniului Lock Screen.

Cert este că Google încă investighează situația apărută, un eventual remediu putând sosi atât pe calea actualizărilor de firmware, dar și prin magazinul Google Play.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult