Telefoanele Pixel întâmpină probleme de stocare după actualizarea la Android 14

31.10.2023
Telefoanele Pixel întâmpină probleme de stocare după actualizarea la Android 14

În urma lansării recente a actualizării Android 14, utilizatorii de telefoane Pixel au descoperit un bug de stocare care poate șterge datele de pe dispozitivele lor.

Problema pare să afecteze în special telefoanele Pixel 6 și modelele ulterioare, care au multiple profiluri de utilizatori configurate. Bug-ul împiedică accesul la stocarea media, forțând utilizatorii să reseteze dispozitivul la setările din fabrică pentru a rezolva problema.

Google a confirmat existența bug-ului și a lansat o rezolvare temporară prin intermediul unei actualizări a Sistemului Google Play. Compania lucrează, de asemenea, la o soluție permanentă care va remedia acest defect fără a necesita un resetare a telefonului. Google avertizează utilizatorii că bug-ul de stocare poate provoca o repornire a dispozitivului și afișarea unui mesaj de resetare a datelor din fabrică. Dacă utilizatorii acceptă mesajul, toate datele de pe dispozitiv vor fi șterse.

Ce recomandă Google

Până când va fi disponibilă o corectare completă, Google recomandă utilizatorilor să nu creeze sau să se autentifice într-un profil de utilizator secundar pe telefoanele lor Pixel. Între timp, compania lucrează și la o soluție pentru recuperarea datelor pierdute de pe telefoanele Pixel care sunt blocate într-un ciclu de boot datorită acestui bug.

Utilizatorii de Pixel 6 au fost primii care au raportat acest bug de stocare, ce a apărut imediat după lansarea actualizării Android 14. Alte dispozitive afectate includ modelele Pixel 6a, 7, 7a, Pixel Fold și Pixel Tablet. Bug-ul pare să afecteze utilizatorii care folosesc funcția de profiluri multiple a Android 14, care permite utilizatorilor să aibă mai multe conturi de utilizator diferite pe același dispozitiv.

Pentru a verifica dacă telefonul Pixel a primit cea mai recentă actualizare a Sistemului Google Play, utilizatorii pot naviga la Setări > Securitate și confidențialitate > Sistem și actualizare > Actualizare Sistem Google Play pe dispozitivele lor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult