Vivo X Fold, lansat oficial

12.04.2022
Vivo X Fold, lansat oficial

Galaxy Fold are încă un competitor, cu design asemănător, dotări mai bune și preț mai mic. Noul Vivo X Fold combină materiale folosite în industria aerospațială, cel mai recent chipset Qualcomm și un sistem de cameră proiectat împreună cu ZEISS.

Vivo a lansat primul său smartphone pliabil, Vivo X Fold. În calitate de prim telefon pliabil semnat de brandul asiatic, X Fold reprezintă interpretarea unui smartphone de ultimă generație, care își propune să aducă o experiență mai eficientă, convenabilă și creativă. Evenimentul de lansare a fost, de asemenea, folosit pentru a dezvălui alte două dispozitive interesante, smartphone-ul X Note și Vivo Pad, prima tabletă Vivo.

Potrivit companiei producătoare, modulul balama-ecran (componenta cea mai expusă uzurii) a fost testată și validată pentru cel puțin 300.000 închideri și deschideri ale ecranului. Pe baza cercetărilor de laborator ale vivo, un utilizator va deschide și plia dispozitivul de aproximativ 80 de ori pe zi, ceea ce înseamnă că vivo X Fold poate fi folosit în mod continuu, cu încredere, timp de 10 ani. Ce-i drept, rezultatele practice ar putea să difere de teorie.

Vivo X Fold integrează o serie de tehnologii de vârf, vizând reducerea semnificativă a vizibilității pliului ecranului și durabilitate îmbunătățită a balamalei. În același timp, smartphone-ul oferă performanțe de top, atât în ce privește ecranul, capabilitățile foto, chipset-ul și autonomia bateriei.

Astfel, configurația are la bază chipsetul Snapdragon 8 Gen 1 pe 4nm, ajutat cu 12GB memorie LPDDR5. Soluția de stocare poate urca până la capacitatea de 512GB și folosește formatul UFS 3.1, pentru maximizarea vitezelor de transfer. Principalul element de atracție este însă ecranul OLED cu diagonală 8.03 inch în modul extins, capabil să afișeze imagini la rezoluție 2160×1916 pixeli și 120Hz. Esențial pentru folosirea de zi cu zi a telefonului, ecranul aflat pe exteriorul carcasei măsoară 6.52 inch și afișează rezoluția 2520×1080 pixeli (rată de aspect 21:9) folosind 120Hz. Bonus, interfața touch funcționează cu rată de eșantionare la 240Hz, pentru responsivitate crescută în jocurile de mobil.

Din considerente de spațiu, limitat la 4600mAh, acumulatorul suportă totuși încărcare rapidă de 66W prin USB-C, sau 50W în modul wireless.

Specificații Vivo X Fold

  • Ecran principal de 8.01-inch,  AMOLED pliabil, cu tehnologie LTPO 3.0 display și rată de refresh la 120Hz
  • Ecran secundar de 6.53-inch, OLED FHD+ cu rată de refresh la 120Hz
  • Chipset Snapdragon 8 Gen 1 pe 4nm
  • Memorie 12GB RAM DDR5 + 512GB stocare UFS 3.1
  • Sistem de operare Origin OS 2.0 (bazat pe Android 12)
  • Cameră principală de 50MP (senzor Samsung GN5, lentile f/1.75, blitz LED, tehnologie PDAF+ OIS, lentile Zeiss
  • Cameră ultra-wide de 48MP (senzor Sony IMX598, PDAF)
  • Cameră zoom 2X, 12MP (senzor Sony IMX663)
  • Cameră hyper-zoom de 8MP, AF+OIS, zoom optic 5x, 60x super zoom, Laser autofocus
  • Suport rețele 5G SA/NSA, Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 LE, GPS (L1 + L5 Dual band), NFC, USB 3.1  Type-C (GEN1)
  • Alte dotări: nano-dual SIM, senzor de amprentă cu ultrasunete sub ecran, suport USB-C Audio, difuzoare stereo
  • Acumulator 4600mAh cu încărcare rapidă la 66W (50W în modul wireless).

Vivo X Fold va fi disponibil deocamdată exclusiv în China, în două culori, un albastru clasic și o nuanță calmă de gri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult