Un telefon cu o cameră de 192 megapixeli ar putea fi lansat în curând

07.04.2020
Un telefon cu o cameră de 192 megapixeli ar putea fi lansat în curând

Cursa megapixelilor continuă pe piața de smartphone-uri. Am trecut repede de la 12 la 20, 40, 48, 64 și chiar 108 megapixeli pe camerele smartphone-uri, după mulți ani în care domeniul senzorilor părea că a început să stagneze. S-a dovedit însă că mai mulți megapixeli nu rezultă obligatoriu în capturi mai calitative, însă asta nu a oprit companiile să tot laude noile camere de pe smartphone-uri. Se pare că în 2020 ne vom apropia foarte rapid de valoarea de 192 megapixeli, zvonuri despre un dispozitiv misterios echipat cu o astfel de cameră fiind deja în circulație.

Recent, informații despre un dispozitiv Xiaomi cu o cameră principală de 144 megapixeli au ajuns pe internet, însă este posibil să dureze mult timp până când vom afla ceva pe cale oficială despre acest dispozitiv. Înaintea lui însă, am putea vedea un nou dispozitiv cel mai probabil din China. Utilizatorul  de pe Weibo „Digital Chat Station” (via Android Authority), care a devenit o sursă neoficială de informații corecte despre industria smartphone-urilor, promite că vom afla informații oficiale despre primul telefon cu cameră de 192 de megapixeli în mai puțin de o lună.

Acesta a publicat pe contul său un mesaj fără prea multe explicații în care spune că acel dispozitiv va fi echipat cu chipset-ul Snadpragon 765 (SM7250) și cu această cameră cu rezoluție impresionantă. Adevărul este că în specificațiile chipset-ului, Qualcomm specifică că poate oferi suport de până la 192 megapixeli pentru camere, însă probabil că nici compania americană nu s-ar fi așteptat ca telefoane care să împingă la maximum puterea de procesare foto vor apărea atât de repede.

Ce-i drept, la rezoluție maximă, de 192 megapixeli, telefonul nu poate oferi procesare foto în timp real și nici post procesare, ceva ce a devenit standard pentru fotografia pe smartphone-uri din ultimii ani. Astfel, nu ne putem aștepta la HDR sau îmbunătățirea detaliilor după fotografiere de la un astfel de smartphone. Fiind vorba despre un dispozitiv cu Snapdragon 765, acesta va fi cu siguranță unul compatibil cu rețelele 5G și probabil că nu va fi tocmai ieftin, în ciuda performanței mid-range pe care o va oferi.

Este posibil ca acest nou dispozitiv să fie unul din portofoliul celor de la Xiaomi, compania împingând limitele rezoluției pe carmerele telefoanelor din ultimii ani. Cu siguranță însă, această cursă nu se va opri aici. Noul chipset high-end de la Qualcomm, Snapdragon 865, permite fotografierea cu senzori de până la 200 megapixeli și cel mai probabil, modelul următor va crește această limită și mai mult.

Citește și

Motorola One Hyper are o dată de lansare. Va fi primul model al companiei cu cameră de 64 megapixeli

Samsung anunţă senzorul foto ISOCELL Bright HMX de 108 megapixeli, realizat în parteneriat cu Xiaomi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult