Cum ar putea arăta următorul telefon Xiaomi cu cameră foto sub ecran

05.05.2020
Cum ar putea arăta următorul telefon Xiaomi cu cameră foto sub ecran

Xiaomi a fost una dintre primele companii care a demonstrat prototipul unui smartphone care ascunde camera foto sub ecran, fără ca acesta să fie perforat sau decupat. Deși funțională, tehnologia venea însă cu dezavantaje majore, care până la urmă au oprit preluarea acestei inovații la scară largă.

Anunţând prin vocea managerului de brand Redmi, Lu Weibing, Xiaomi confirma că deocamdată tehnologia nu este viabilă pentru uz comercial. Aparent, de vină este tocmai claritatea foarte bună oferită de ecranele moderne, care ar fi compromisă semnificativ de adaptările necesare pentru asigurarea unui nivel de transparenţă suficient pentru funcţionarea camerelor foto.

Totuși, povestea nu se oprește aici, Xiaomi și alți producătorii smartphone lucrând în continuare la depășirea acestor obstacole, fiind doar o chestiune de timp până vom scăpa definitiv de ecranele perforate sau decupate în dreptul camerei foto.

Dovadă pentru continuarea eforturilor avem și un brevet nou înregistrat de Xiaomi în data de 24 aprilie 2020, care descrie două variante de a implementa camera foto sub ecran. Aparent, singura diferență este locația unde este plasată camera frontală „invizibilă”.

Teoretic, camera selfie ar trebui să fie complet invizibilă la folosirea normală a telefonului, acoperită de suprafața neîntreruptă a ecranului, zona respectivă fiind doar comutată într-un mod de afișare mai puțin obstructiv atunci când filmăm sau obținem poze. În practică, demonstrații mai vechi făcute cu ecrane prototip au arătat o „rarefiere” a pixelilor în dreptul camerei foto.

Exceptând modul de implementare a camerei frontale, designul de carcasă este unul obișnuit pentru telefoane Xiaomi de generație recentă, cea mai apropiată asemănare fiind cu modelul Xiaomi mi 9 de anul trecut.

Probabil nereprezentative pentru un eventual produs comercial, schițele incluse în brevetul Xiaomi confirmă totuși că tranziția de la ecrane perforate la soluții de afișare under-display pentru camera frontală se va face fără modificări de amploare la partea de design. În schimb, este de așteptat ca producătorii să mizeze în schimb pe construcția mai suplă a telefonului și maximizarea raportului ecran-carcasă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult