Telefonul BlackBerry cu 5G nu va mai fi lansat

11.02.2022
Telefonul BlackBerry cu 5G nu va mai fi lansat

Dacă decizia de a vinde brevetele pe care le mai avea în domeniul telefoniei mobile nu era de ajuns, astăzi avem confirmarea că nu vom mai vedea un nou smartphone BlackBerry în viitorul apropiat. Onward Mobility, compania care în urmă cu câțiva ani anunța că lucrează la un smartphone BlackBerry cu 5G, a renunțat la acest proiect, iar licența din partea companiei canadiene nu ar mai fi disponibilă pentru dezvoltarea de noi dispozitive.

Compania Onward Mobility lucra la primul dispozitiv BlackBerry cu 5G

Conform Android Police, Onward Mobility, compania care deținea licența pentru smartphone-uri BlackBerry după „divorțul” de TCL, s-a confruntat cu probleme în special în zona aprovizionării cu componente. Contextul actual al industriei a dus la lipsa accesului la cipuri și alte piese necesare pentru dezvoltarea de smartphone-uri. Întrucât Onward este o companie relativ necunoscută, fără legături mai vechi în industrie, nu a putut obține contracte cu furnizorii pentru a începe producția.

Planul inițial era ca telefoanele să fie lansate cândva în 2021, dar planurile au tot fost amânate. Acum însă, după ce BlackBerry și-a vândut proprietatea intelectuală care acoperea multe tehnologii pentru dispozitive mobile și mesagerie prin internet, licența pentru smartphone-uri nu ar mai fi disponibilă pentru parteneri.

Faptul că Onward Mobility nu mai lucrează la un telefon cu numele BlackBerry nu înseamnă că acest dispozitiv nu va ajunge cândva pe piață. În luna ianuarie, compania a confirmat că lucrează în continuare la un telefon cu tastatură fizică și conectivitate 5G, însă nu a menționat direct brand-ul BlackBerry. Astfel, este posibil să vedem totuși acel telefon care a purtat celebrul brand în producție, dar sub un alt nume.

Totuși, nu este clar în ce măsură va avea compania capabilitatea de a aduce pe piață un astfel telefon fără un brand puternic în spate, care să ajute la răspândirea veștii. Chiar dacă BlackBerry nu mai este un jucător important pe piața de telefoane mobile de mulți ani, numele său este în continuare ușor de recunoscut.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult