Telefonul care se încarcă de la soare vine de la Sharp

Telefonul care se încarcă de la soare vine de la Sharp

În mod normal, te-ai aştepta ca acest telefon, care va fi doar primul din valul ecologic, să vină din partea unui producător important de dispozitive mobile, gen Nokia, Samsung ori Sony Ericsson. Dar nu, telefonul care se încarcă cu energie solară este produs de Sharp.

Din păcate, vestea proastă este că acest telefon, care nu are un nume oficial deocamdată, va fi comercializat doar în Japonia. Sunt şanse mici ca el să ajungă şi la noi, poate doar dacă se va bucura de un succes enorm în Japonia, iar criza financiară ar dispărea peste noapte.

Telefonul Sharp care se încarcă de la soare

Telefonul cu pricina, spune producătorul, poate realiza o scurtă convorbire (aproximativ un minut), dacă este lăsat să se bronzeze 10 minute. Aceeaşi perioadă de încărcare i-ar oferi un timp de stanby de două ore, ceea ce n-ar fi rău deloc, dacă ceea ce promite Sharp se va dovedi adevărat.

Evident, energia solară este doar o metodă alternativă de încărcare a telefonului. Aceasta poate încărca bateria cel mult până 80% din capacitatea totală. Pentru o încărcare completă, energia electrică rămâne de bază.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News