Telefonul dual SIM consolă de jocuri – numai din China

06.03.2009
Telefonul dual SIM consolă de jocuri - numai din China

Terminalul de mai jos este o dovadă vie a faptului că acolo unde se produc marea majoritate a echipementelor electronice mai există şi câte un om cu viziune în marea masă de muncitori. Evident că viziunea este limitată şi rezultatul ei nu ajunge mai departe decât aşchia de trunchi, însă ce nu pot să ne ofere acum giganţi precum Nokia sau Sony Ericson ne este adus de un producător obscur din cea mai populată ţară de pe glob. Faceţi cunoştinţă cu terminalul Cool8800C. Numele acestor chinezării indică de obicei telefonul Nokia al cărui aspect este clonat, însă în cazul de faţă nu prea există vreo legătură cu seria exclusivistă de terminale a producătorului finlandez.

La prima vedere, nimic nou sub soare

Aspectul simplist este doar un camuflaj pentru adevăratul atu al lui Cool8800C. Tastatura şi ecranul sunt rabatabile şi dacă sunt desfăcute, lasă la vedere un ecran de 2.4″ cu rezoluţie de 400×240 de pixeli. Pe el se pot juca titluri NES care poate ne-au încântat copilăria, însă sunt cu mult depăşite chiar şi de jocurile JAVA actuale. Pe spatele tastaturii se găseşte pad-ul direcţional, iar pe spatele ecranului extern au fost amplasate butoanele specifice acţiunilor din joc. Printre alte dotări care ar trebui să ia ochii oricărui utilizator necunoscător se numără tunerul TV încorporat, compatibil cu un standard nespecificat. Testerii site-ului care vinde această chinezărie au verificat camera foto şi au descoperit că au de-a face cu un senzor de numai 0,3 MP, capabil să căptureze imagini cu rezoluţia 640×480.

Terminalul cu doua clapete

În acelaşi stil chinezesc de prost gust este şi funcţia dual sim a terminalului. Cel puţin unul din ecranele aparatului este touchscreen deoarece el vine cu un stilus. Butoanele aflate exact la baza ecranului extern sunt un fel de trademark ce indică pedigreeul telefonului. Pentru cei interesaţi, telefonul costă 140 $ şi ca bonus primiţi o a doua baterie de 1500 mAh, pentru acele rare cazuri în care prima explodează. Sfatul nostru: abţineţi-vă!

Nokia, Sony Ericsson, luati aminte

Camera are doar 0.3 MP pentru ca doua ecrane costa mult

Urmărește Go4IT.ro pe Google News