Telefonul rulabil OPPO X 2021 apare într-o nouă prezentare video

25.02.2021
Telefonul rulabil OPPO X 2021 apare într-o nouă prezentare video

Profitând de incertitudinile apărute în jurul principalului rival, LG Rollable, OPPO X 2021 reapare sub lumina reflectoarelor arătând un design exotic și aparent pregătit să intre în producția de serie.

OPPO și nu Samsung, sau LG, pare că va livra primul flagship veritabil cu ecran care se rulează. Apărut pe scena MWC Shanghai, OPPO nu a ratat oportunitatea de a-și lăuda noua creație, punând sub lumina reflectoarelor în smartphone-concept surprinzător de bine cizelat.

OPPO X 2021

Deși pare pregătit să intre în producția de serie cu modelul OPPO X 2021, producătorul chinez ezită să ia decizia cea mare, părând să aștepte momentul potrivit. Spre deosebire de momentul lansării Samsung Galaxy Fold, interesul consumatorilor pentru un concept smartphone cu totul nou nu pare să fie chiar atât de ridicat în momentul de față. Iar dacă pui la socoteală și complicațiile economice ridicate de pandemia COVID-19, inițiativele de mare risc, cum ar fi lansarea unui produs netestat în care s-au investit ani de cercetare și dezvoltare, trebuie cântărite cu atenție.

Deși, la prima vedere am putea considera contrariul, OPPO sugerează că dezvoltarea unui telefon cu ecran extensibil acționat prin rulare este mai complicată decât realizarea unui telefon pliabil. Motivul ține de sistemele mecanice care nu se văd. În locul unei balamale unice au un întreg sistem pentru rularea ecranului, cu multiple elemente mobile. Totodată, trebuie luate în considerare și alte aspecte, cum ar fi curbura ideală și sigură pentru ecran, motoarele necesare extinderea și retragerea ecranului, precum și structura de sprijin pentru zona mobilă a ecranului.

Fără îndoială, OPPO X1 2021 va fi un produs remarcabil, nu doar prin aspectul său exterior, dar și prin inovațiile tehnice aduse pentru obținerea unui dispozitiv funcțional și fiabil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult