Telekom nu mai poate să vândă smartphone-uri HTC în Germania

17.12.2015
Telekom nu mai poate să vândă smartphone-uri HTC în Germania

Anul 2015 a fost unul nefast pentru compania taiwaneză HTC. După ce noul său smartphone de top HTC One M9 nu s-a bucurat de succesul dorit, iar compania a fost nevoită să disponibilizeze 15% din forţa de muncă, terminalele sale vândute de Deutsche Telekom în Germania au fost scoase de la vânzare. Motivul este un proces pentru nerespectarea unor brevete de către operatorul de telecomunicaţii, HTC fiind o victimă colaterală.

Compania Acacia Research Group din America a chemat în instanţă anul trecut Deutsche Telekom pentru încălcarea unor brevete pentru apeluri de voce. Operatorul a fost găsit vinovat şi s-a decis interzicerea vânzării de terminale care folosesc tehnologia Acacia Research Group de la producători care nu au un acord semnat cu aceasta. Aparent Apple, Samsung, Amazon şi Huawei aveau deja astfel de documente semnate, însă HTC nu. Astfel, Tekelom nu mai poate să vândă modele produse de compania taiwaneză.

Deşi smartphone-urile HTC au fost deja scoase de la vânzarea din magazinele retail ale Deutsche Telekom, acestea sunt în continuare disponibile prin intermediul magazinului online. Operatorul lucrează împreună cu Acacia Research Group pentru a cădea la un acord care să permită comercializarea de dispozitive HTC în cel mai scurt timp posibil, însă această situaţie va afecta cu siguranţă veniturile producătorului taiwanez.

Compania face eforturi în ultimele luni pentru a creşte vânzările produselor sale, veniturile fiind cu 40% mai mici faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu o situaţie neprevăzută de acest gen într-o piaţă puternică precum Germania, cu siguranţă că veniturile companiei vor fi afectate. Hotărârea judecătorească va intra în vigoare în cursul lunii decembrie, moment în care Telekom nu va mai putea vinde aceste smartphone-uri nici măcar prin magazinul online. HTC se pregăteşte momentan pentru un apel în justiţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult