Testăm Nubia Redmagic 5G, un telefon de gaming cu ecran la 144 Hz și cooler activ. VIDEO

19.06.2020

Nubia Redmagic 5G ar putea fi cel mai puternic smartphone disponibil pe piață în acest moment. Acesta este un model dedicat fanilor jocurilor video din toate punctele de vedere. Începând de la design-ul exterior, gândit special pentru a fi folosit în mod landscape și până la design-ul interior, prevăzut cu fante de aerisire și un ventilator activ, Nubia Redmagic 5G impresionează în primul rând prin atenția la detalii în aceste aspecte. Iată ce impresie ne-a lăsat după câteva minute de „butonare”.

Redmagic 5G este un telefon de gaming foarte bine dotat

Redmagic 5G de la Nubia nu este primul telefon echipat cu chipset-ul Snapdragon 865 care a trecut prin redacția Go4it. Nici măcar nu este primul telefon echipat cu un ecran cu refresh rate mare. În ultimii doi ani am tot testat telefoane cu ecrane la 90 sau 120 Hz. Totuși, modelul de față țintește către un alt nivel de performanță. În primul rând, procesorul poate rula la frecvențe înalte pentru un timp îndelungat, datorită ventilatorului său activ de la interior. Apoi, ecranul este chiar și mai rapid, oferind o frecvență de împrospătare de 144 Hz, asigurând un timp de răspuns mai mic al comenzilor.

Am putea spune chiar că aceste lucruri nu sunt necesare pe telefoanele mobile. Jocurile de mobil rareori necesită reacții atât de rapide, iar procesorul Snapdragon 865 este în general destul de puternic pentru orice tip de utilizare. Totuși, Redmagic 5G este realizat pentru sesiuni de gaming lungi. Chiar în meniul telefonului este menționat faptul că modul de utilizare la 144 Hz este dedicat competițiilor „eSports”, nu obligatoriu gaming-ului obișnuit.

Sincer, în modul de funcționare standard la 90 Hz al display-ului, deja fluiditatea animațiilor este mai mult decât acceptabilă. Ba chiar diferența între 90 și 144 Hz ar putea fi imperceptibilă pentru mulți dintre utilizatori.

Camera foto întrece așteptările

Un aspect care a reușit să ne impresioneze la o primă utilizare ar fi camera foto, care folosește un senzor de 64 megapixeli. Acesta poate oferi un zoom hibrid de până la 10., care nu este deloc rău în utilizare, cel puțin pe treptele inferioare precum 3x sau 5x. De asemenea, telefonul beneficiază de o cameră macro și de o cameră ultra-wide. Acestea din urmă sunt mai puțin impresionante.

Un lucru care va ține anumiți utilizatori departe de acest telefon ar putea fi însă design-ul său exterior. Versiunea pe care o avem la test, „Pulse”, care vine în două culori, albastru și roșu, nu inspiră „seriozitate”. Telefonul are pe partea din spate două zone retro-iluminate cu LED-uri RGB și un model dual-tone care sugerează că este un telefon pentru jocuri, nu unul pe care să îl scoți din buzunar la o întâlnire de afaceri.

Puteți urmări în clipul de mai sus reacțiile live pe care le-am avut atunci când am scos prima dată din cutie telefonul. Urmează un review detaliat pentru Redmagic 5G în zilele care urmează.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult