Testează-ți cunoștințele: Care a fost cel mai popular telefon mobil din istorie?

24.03.2023
Testează-ți cunoștințele: Care a fost cel mai popular telefon mobil din istorie?

Lansat în 2003, acesta avea să devină cel mai popular telefon mobil din toate timpurile, cu peste 250 de milioane de unități livrate. Această performanță nu va fi, probabil, depășită niciodată de un alt model de dispozitiv mobil. Cum se numea acest telefon legendar de la Nokia?

  • Nokia 1200
  • Nokia 1101
  • Nokia 3310
  • Nokia 1100

Citește și: Testează-ți cunoștințele: Știi cum s-a numit primul telefon mobil?

Foto: eMAG

Răspuns corect: Nokia 1100

Telefonul a fost anunțat pe 27 august 2003, iar producția a încetat în septembrie 2009. Deși pe piață existau modele mai avansate, Nokia 1100 era preferat datorită prețului accesibil. La vremea respectivă majoritatea utilizatorilor, mai ales pe piețele aflate în curs de dezvoltare, doreau un dispozitiv pentru apeluri și SMS-uri. Totuși, Nokia 1100 venea cu câteva caracteristici interesante: includea lanternă, era rezistent la praf și avea preinstalate jocurile Snake II și Space Impact+.

Designul telefonului a fost realizat în cadrul Nokia Design Center din California.

După ce modelul ar fi fost folosit pentru atacuri informatice împotriva unor bănci, telefoane Nokia 1100 produse la Bochum, în Germania, au ajuns să fie vândute pentru zeci de mii de dolari unitatea.

Foto: captură din video (YouTube/Nokia Phones Collection)

Citește și: Țara în care multe femei au telefoane Nokia vechi, dar nu pentru a juca Snake

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult