Toate smartphone-urile high-end din acest an vor avea, probabil, spate din sticlă

06.03.2018
Toate smartphone-urile high-end din acest an vor avea, probabil, spate din sticlă

Toate vârfurile de gamă anunţate în acest an au spatele realizat din sticlă. Exemple sunt: cele două modele din seria Galaxy S9, Nokia 8 Sirocco, Sony Xperia XZ2 şi Asus Zenfone 5. Această tendinţă a fost observată de un jurnalist de la The Verge.

 

Alte telefoane despre care se crede că vor avea tot spate din sticlă sunt urmaşul modelului LG G6, dar şi următorul model OnePlus.

 

Această tendinţă arată poate, încă o dată, că producătorii de smartphone-uri au intrat în pană de idei şi încearcă să copieze reţetele folosite de liderii de piaţă. Sticla limitează imaginaţia designerilor, deoarece nu poate fi prelucrată la fel de mult ca metalul.

 

CITEŞTE ŞI: Smartphone-urile Android cu „breton” sunt o insultă pentru mine, ca utilizator [OPINIE]

 

Astfel, vom vedea în acest an tot mai multe smartphone-uri premium care arată similar şi includ două elemente comune: „breton” şi spate din sticlă.

 

Foto: Knowyourmobile.com

 

Sticla de pe spate le conferă acestor dispozitive mai multă eleganţă şi este prietenoasă cu funcţia de încărcare wireless. Pe de altă parte, acest material este mult mai fragil decât aluminiul când este supus unei lovituri. În schimb, rezistă mai bine decât metalul la zgârieturi. Totodată, sticla poate fi produsă în cantităţi mari la costuri mai mici decât aluminiul, deşi mulţi consumatori nu ştiu acest lucru şi asociază mai degrabă primul material cu luxul.

 

CITEŞTE ŞI: Plastic vs metal vs sticlă. Avantajele şi dezavantajele fiecărui material în construcţia de smartphone-uri

 

Metalul pierde teren, pe lângă faptul că nu permite încărcarea wireless, şi deoarece, fiind un material mult mai dens, blochează radiaţia ne-ionizantă prin intermediul căreia telefonul mobil comunică cu reţeaua telecom. De aceea, pe majoritatea smartphone-urilor realizate din metal veţi vedea acele linii ale antenei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult