TOP 10 cele mai bine vândute telefoane mobile spre sfârşit de 2019. Locul întâi este surprinzător

26.12.2019
TOP 10 cele mai bine vândute telefoane mobile spre sfârşit de 2019. Locul întâi este surprinzător

Întrucât nu avem încă date complete pentru trimestrul al patrulea, abia putem să ne facem o idee despre care au fost cele mai bine vândute telefoane din trimestrul 3 al anului. Compania de cercetare de piaţă Counterpoint a realizat un raport prin care a dezvăluit care au fost cele mai populare modele de smartphone-uri la nivel global în perioada iulie-septembrie, modele de la Apple, Samsung, Oppo, Xiaomi şi Huawei fiind predominante în acest clasament.

TOP 10 cele mai bine vândute telefoane în T3 2019

  1. iPhone XR
  2. Samsung Galaxy A10
  3. Samsung Galaxy A50
  4. Oppo A9
  5. Apple iPhone 11
  6. Oppo A5s
  7. Samsung Galaxy A20
  8. Oppo A5
  9. Xiaomi Redmi 7A
  10. Huawei P30

Chiar dacă iPhone 11 şi „fraţii” săi din gama Pro s-au dovedit a fi modele mai căutate decât cele generaţiile X şi XS, se pare că în continuare, iPhone XR este cel mai bine vândut telefon din lume, chiar şi la un an de la lansare. Acesta a fost ieftinit odată cu apariţia modelelor iPhone 11 şi a primit reduceri şi mai mari la nivel global odată cu Black Friday, Cyber Monday şi diversele campanii de reduceri de Crăciun. Conform Counterpoint, vânzările de iPhone XR au reprezentat 3% din totalul smartphone-urilor vândute în toată lumea. iPhone 11 este şi el în clasament, pe locul al cincilea, cu 1,6%.

Locurile doi şi trei sunt ocupate de Samsung, cu două modele de buget. Primul este chiar cel mai ieftin telefon al său, Galaxy A10, care a reprezentat 2,6% din totalul vânzărilor de smartphone-uri din trimestrul al treilea din 2019, în timp ce Galaxy A50 este pe locul al treilea, cu 1,9% din total. Acesta din urmă este un model ceva mai avansat, fiind soluţia plasată fix în centrul gamei de modele mid-range Galaxy A. Samsung mai are un loc ocupat în clasament cu Galaxy A20, pe locul al şaptelea cu 1,4% din total.

Oppo urmează pe locul al patrulea cu modelul Oppo A9 (1,6%), însă compania mai are încă două modele în acest clasament: Oppo A5s şi Oppo A5 pe locurile 6 şi 8, cu 1,5 şi 1,3% din totalul de vânzări de telefoane la nivel mondial.

Ultimele două locuri din acest Top 10 sunt ocupate de Xiaomi, cu modelul Redmi 7A, care a reprezentat 1,2% din totalul vânzărilor, în timp ce Huawei intră pe locul al zecelea, cu Huawei P30, care reprezintă „doar” 1,1%. Acest model este important în special pentru faptul că este unul dintre ultimele dispozitive high-end ale companiei care vine echipat cu serviciile Google din fabrică, iar în ultima perioadă a primit reduceri de preţ semnificative.

În total, aceste 10 modele de smartphone-uri reprezintă 17% din vânzările totale de smartphone-uri din trimestrul al patrulea. Totuşi, faţă de anul trecut, valoarea lor totală a scăzut cu 30%, fiind evidentă orientarea clienţilor către modele mai ieftine. Motivul pare să fie integrarea de funcţii avansate şi de componente performante chiar şi pe dispozitivele mid-range.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult