Apple ar putea lansa iPhone 9 în 2020, pe lângă iPhone 12

09.12.2019
Apple ar putea lansa iPhone 9 în 2020, pe lângă iPhone 12

iPhone-ul de buget care urmează să fie anunţat şi lansat în primăvară, conform zvonurilor, nu se va numi iPhone SE2, spune Macotakara, un blog japonez care raportează din când în când informaţii neoficiale despre Apple. Se pare că acesta va umple un gol din oferta Apple, după ce compania a trecut direct de la iPhone 7 la generaţia iPhone 8 şi X. Numele care se vehiculează acum este iPhone 9, întrucât va continua design-ul tradiţional de dinainte de modelele actuale.

iPhone 9 nu va fi foarte diferit faţă de iPhone 8 la exterior. Acest model va folosi aceeaşi carcasă din sticlă şi aluminiu, acelaşi ecran de 4,7” şi acelaşi buton Home cu Touch ID. Toate componentele de la interior vor fi însă complet schimbate şi aduse la zi. Apple nenunţă chiar şi la tehnologia 3D Touch pe noul model, conform zvonurilor, oferind astfel spaţiu în plus la interior pentru alte componente.

În primul rând, procesorul care va sta la baza lui iPhone 9 este tot Apple A13 Bionic, chipset-ul folosit pe seria iPhone 11, care este în continuare cel mai puternic de pe piaţă. Acesta are un consum de energie redus faţă de cipurile din generaţiile precedente, deci probabil că iPhone 9 va oferi o autonomie mai bună decât iPhone 8. Probabil că în consecinţa renunţării la 3D Touch, şi bateria va fi mai mare.

Apoi, camera foto va fi îmbunătăţită, însă nu este momentan clar dacă aceasta va beneficia doar de procesarea superioară a chipset-ului Apple A13, sau dacă va primi un senzor şi o lentilă nouă, precum cele de pe iPhone 11. Nu în ultimul rând, iPhone 9 ar putea să integreze încărcare wireless, asemeni iPhone 8, dar şi rezistenţă la apă şi praf.

Când vine vorba despre preţ, Apple ar putea să plaseze acest model foarte agresiv pe piaţă. Fiind echipat cu un chipset atât de puternic şi cu o cameră performantă, cu încărcare wireless şi cu rezistenţă la apă, noul model ar putea intra pe piaţă la un preţ de 400 de dolari, cu 50 de dolari mai puţin decât modelul iPhone 8 din prezent, care oferă hardware vechi de 2 ani deja.

Aceasta nu ar fi prima dată când un dispozitiv Apple dintr-o generaţie mai nouă este mai ieftin decât cel din generaţia precedentă, iPhone 11 fiind mai performant decât iPhone XR-ul de anul trecut, la un preţ de pornire cu 50 de dolari mai mic.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult