Top 10 vânzări de smartphone-uri: iPhone 12 este cel mai bine vândut telefon din lume la începutul lui 2021

21.05.2021
Top 10 vânzări de smartphone-uri: iPhone 12 este cel mai bine vândut telefon din lume la începutul lui 2021

În ultimii câțiva ani, cele mai bine vândute telefoane au fost cele de la Apple, compania dominând clasamentele de vânzări, atât de pe locul întâi, cât și pe alte poziții în top 10. A fost realizat și primul clasament pentru începutul anului 2021, pentru primul trimestru de vânzări, iar Apple cu noua gamă iPhone 12 pare să conducă din nou piața. În top apar însă și dispozitive de la Samsung, Huawei și Xiaomi, conform raportului publicat de Counterpoint Research.

Apple domină atât clasamentul vânzărilor, cât și cel al încasărilor cu iPhone 12

În primul trimestru din 2021, iPhone 12, modelul standard, a fost cel mai bine vândut telefon din lume. Acesta a reprezentat 5% din totalul dispozitivelor vândute în acea perioadă, fiind urmat puternic de cel mai scump model al seriei: iPhone 12 Pro Max. iPhone 12 Pro este de asemenea în top 3, fiind urmat de modelul cel mai popular de anul trecut, iPhone 11.

Restul locurilor din clasament sunt ocupate de Xiaomi și Samsung în această ordine: Redmi 9A cu 2%, Redmi 9 cu 1%, Galaxy A12 cu 1%, Redmi Note 9 cu 1%, Galaxy A21S cu 1% și Galaxy A31 cu 1%. În afară de Apple, niciuna dintre companii nu are modele premium în acest clasament, lucru care se va observa în clasamentul încasărilor.

De exemplu, chiar dacă este al doilea cel mai bine vândut telefon din lume, modelul iPhone 12 Pro Max de la Apple a adus cele mai mari încasări în primul trimestru din 2021, acesta reprezentând astfel 12% din piață. iPhone 12 nu este departe, reprezentând 11% din încasări, iar iPhone 12 Pro rămâne pe locul al treilea cu 9%. Se pare însă că în acest clasament apare și alte dispozitive high-end de la alți producător.

Galaxy S21 Ultra 5G apare în acest clasament cu 3% din încasările globale de smartphone-uri, alături de Galaxy S21 5G și Galaxy S21 Plus 5G. Xiaomi nu apare în acest clasament, dar vedem modelul Huawei Mate 40 Pro, care a încasat 2% din încasările de smartphone-uri la începutul lui 2021.

Conform acestor date, Apple a încasat 35% din banii cheltuiți de către cumpărătorii de telefoane. Asta reprezintă cam 35 de miliarde de dolari, din totalul de 100 de miliarde care au fost încasate de către toate companiile producătoare de smartphone-uri.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult