TOP 5 cele mai bine vândute telefoane în T1 2022. Samsung și Apple domină clasamentul

20.05.2022
TOP 5 cele mai bine vândute telefoane în T1 2022. Samsung și Apple domină clasamentul

Conform unui raport IDC pentru piața de smartphone-uri din primul trimestru al anului 2022, seria iPhone 13 este responsabilă trei locuri din TOP 5 cele mai bine vândute telefoane din lume. Astfel, succesul acestor modele continuă și în 2022, după ce finalul de an 2021 a fost dominat de către telefoanele de la Apple. Aceste telefoane nu sunt de succes doar în comparație cu alte modele concurente, ci și în comparație cu alte telefoane de la Apple, întrucât au reprezentat în această perioadă 84% din încasările Apple în categoria de smartphone-uri (42 miliarde de dolari).

Clasamentul celor mai bine vândute cinci telefoane de la începutul anului 2022 a fost publicat de către Francisco Jeronimo, analist IDC, pe Twitter. Topul este însă ocupat de numai două brand-uri: Apple și Samsung. Interesant este însă faptul că în timp ce telefoanele Apple care se vând cel mai bine sunt modelele cele mai recente, din gama high-end, în cazul Samsung avem de a face cu două dintre cele mai ieftine modele din portofoliul companiei.

TOP 5 cele mai bine vândute telefoane în T1 2022

  1. iPhone 13
  2. iPhone 13 Pro Max
  3. Galaxy A12
  4. iPhone 13 Pro
  5. Galaxy A32

În timp ce modelul standard de iPhone 13 este cel mai bine vândut telefon din lume în acest moment, este curios faptul că modelul Pro Max este pe locul al doilea, nu modelul 13 Pro, care vine abia pe locul 4. Se pare că utilizatorii de iPhone care au mai mulți bani de cheltuit pe un telefon preferă modelul cu ecran mai mare. Ce este cert din acest clasament este însă faptul că iPhone 13 Mini nu a avut succes la fel de mare în vânzări precum celelalte modele, iar decizia Apple de a renunța la această variantă în 2022 pare să fie justificată.

Când vine vorba despre Samsung, prețul pare să fie factorul decisiv, care duce la mai multe vânzări, ceva complet opus față de concurența directă. Galaxy A12 intră pe locul al treilea, între modelele iPhone 13 Pro Max și 13 Pro „standard”, iar pe locul al cincilea găsim Galaxy A32. Curios, modelele Galaxy A52 și Galaxy A52s lipsesc din acest clasament.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult