Top modele de smartphone-uri care își păstrează cel mai bine valoarea în timp

02.07.2020
Top modele de smartphone-uri care își păstrează cel mai bine valoarea în timp

Smartphone-urile high-end de la Apple, Google sau Samsung costă mai mult, dar își păstrează în timp mai bine valoarea, potrivit unui studiu.

O cercetare realizată de retailerul de telefoane second hand american SellCell arată ce modele au pierdut cel mai mult din valoare în ultimii doi ani.

De exemplu, valoarea iPhone XR a scăzut cu 53,2% de la lansarea modelului în 2018. Dacă vi se pare mult, atunci ar trebui să știți că LG V40 ThinQ a pierdut 79,10% din valoare.

Foto: SellCell

Cel mai mult s-a devalorizat modelul Sony XZ2 Premium, al cărui preț mediu a scăzut cu 89,70%, potrivit sursei citate.

Smartphone-urile Android care și-au păstrat cel mai bine valoarea sunt cele din familia Pixel 3. Producția acestora a fost oprită în luna martie a acestui an.

Foto: SellCell

Un alt studiu, realizat de BankMyCell în martie, arăta că telefoanele cu Android se devalorizează de două ori mai repede decât iPhone-urile.

Apple și Samsung domină piața de smartphone-uri folosite

Cel mai tranzacționat model Apple în 2020 în magazinul SelCell a fost iPhone 7. Pe segmentul Android, telefonul cel mai popular a fost Samsung Galaxy S10+ (locul cinci în topul general).

Top 10 este dominat de telefoane marca Apple. Alături de S10+ mai apare doar modelul Galaxy S9, pe ultima poziție. Trebuie precizat, însă, că în SUA iPhone este cel mai popular smartphone, cu o cotă de piață trimestrială care nu a scăzut niciodată sub 39%.

Că modelele Apple și Samsung își păstrează valoarea mai bine este indicat și de faptul că echivalentul SellCell din România, Flip.ro, vinde doare terminale de la cele două mărci. Printre cele mai populare modele în acest magazin se numără Samsung Galaxy S9, iPhone 7, iPhone 8, iPhone X și Samsung Galaxy A3 (2017)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult