Toshiba lansează dynaEdge AR, ochelari inteligenţi conectaţi la un PC de buzunar bazat pe Windows 10 Pro

23.05.2018
Toshiba lansează dynaEdge AR, ochelari inteligenţi conectaţi la un PC de buzunar bazat pe Windows 10 Pro

Amintind de conceptul Holo Lens prezentat de Microsoft în urmă cu ceva timp, dynaEdge AR este o soluţie adresată clienţilor business şi aplicaţii din mediul industrial, unde este nevoie de acces rapid la informaţii şi raportarea acestora la situaţii practice din lumea reală.

Toshiba livrează dynaEdge AR împreună cu software exclusiv şi oferă asistenţă pentru dezvoltarea de aplicaţii personalizate, adaptate la activităţile desfăşurate.

Din punct de vedere hardware, dynaEdge AR este alcătuit din două elemente principale, vizorul Toshiba AR100 HMD şi PC-ul miniatural dynaEdge DE-100, cele două comunicând prin intermediul unui cablu USB-C.

Vizorul conceput pentru a fi purtat pe cap, eventual ataşat ochelarilor de vedere, constă într-un ecran de 0.26” cu rezoluţie nativă 640×360 pixeli (poate reda imagini până la rezoluţie HD), cască audio, două microfoane, cameră foto de 5MP cu blitz LED şi un repertoriu generos de senzori pentru proximitate, accelerometru, giroscop, lumină ambientală, busolă  şi receptor GPS. Interacţiunea cu aplicaţiile se face prin intermediul unui touchpad  poziţionat în lateral şi încă 3 butoane plasate la partea superioară.

Suficient de performant pentru a rula Windows 10 Pro şi aplicaţii desktop, mini PC-ul dynaEdge DE-100 este motorizat de un procesor Intel Core M5 sau M7 din familia Skylake ULV, ajutat cu 4GB-16GB memorie RAM LPDDR3. Spaţiul de stocare asigurat pe suport SSD porneşte de la 128GB şi poate atinge 512GB. Sistemul dispune de conectivitate Wi-Fi AC, Bluetooth 4.1, port USB-C şi USB 3.0, conector audio TRRS şi slot microSD. Parte de securitate este asigurată cu un senzor de amprente şi modul TPM 2.0. Completând interacţiunea oferită de vizorul AR100, dispozitivul oferă în plus 5 taste de navigare organizate în formă circulară.

Pachetul standard de facilităţi acoperă obţinerea de poze, filmare şi streaming video, accesarea de documente, comunicarea prin Skype şi alte interacţiuni specifice PC-urilor Windows 10.

Adresat companiilor şi clienţi care desfăşoară activităţi ce ar putea fi îndeplinite mai eficient cu ajutorul aplicaţiilor de realitate augmentată, Toshiba dynaEdge AR smart glasses (cu PC miniatural şi pachetul software Vision DE) poate fi achiziţionat la preţuri începând cu 1900 dolari. Însă oferta de accesorii opţionale şi software-ul adiţiona poate adăuga între 2400 şi 2900 dolari la costul de achiziţie, dacă se doreşte folosirea sistemului AR la întregul potenţial.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult