Tot mai mulţi utilizatori Galaxy S10 Plus reclamă probleme cu funcţionarea conexiunii LTE

27.03.2019
Tot mai mulţi utilizatori Galaxy S10 Plus reclamă probleme cu funcţionarea conexiunii LTE

Disponibil la vânzare din luna februarie, Galaxy S10 Plus a ajuns deja în mâinile unui număr destul de mare de utilizatori, încât apariţia de mici probleme software nu este deloc surprinzătoare. Însă un posibil defect legat de funcţionarea conexiunii LTE atrage atenţia în mod deosebit.

Tot mai mulţi utilizatori Galaxy S10 Plus se plâng de semnalul prea slab prin conexiune LTE şi alte probleme de conectare. majoritatea postărilor apărute pe forumuri de discuţii pun întrebări legate de puterea semnalului prin conexiune 4G, la folosirea reţelei americane de telefonie Sprint. Chiar dacă plângerile sunt mai puţin numeroase, se pare că probleme cu stabilitatea semnalului apar şi  pentru clienţii reţelelor AT&T şi T-Mobile.

Potrivit testelor practice făcute cu telefonul în mână,  dispozitivele Galaxy S10 Plus  prezintă simptome similare celor  raportate în timpul scandalului Antenagate de utilizatorii iPhone 4, în sensul că stabilitatea semnalului este afectată de modul în care ţii telefonul în palme.

Potrivit declaraţiilor oferite de oficiali ai reţelei Sprint, problemele cu stabilitatea semnalului la telefoane Samsung Galaxy S10 Plus vor fi remediate cu o actaulizare de firmware.Între timp unii utilizatori au reuşit să găsească un remediu temporar, constând în dezactivarea manuală a benzilor de comunicaţie 41 şi 25 din meniul ascuns Data Programming.

Momentan, nu este clar dacă funcţionarea necorespunzătoare a telefonului în anumite benzi frecvenţă este o problemă pur software,  sau ţine de existenţa unui defect hardware rămas nedescoperit în timpul testelor interne făcute pe Samsung.

Deocamdată Samsung nu a oferit declaraţii oficiale pe tema acestui subiect.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult