Samsung anunţă Galaxy A70, un nou telefon mid-range cu ecran pe format 20:9

26.03.2019
Samsung anunţă Galaxy A70, un nou telefon mid-range cu ecran pe format 20:9

Samsung a anunţat noul Galaxy A70, noul model din gama mid-range superioară, echipat cu ecran Infinity-U, decupat în partea de sus în formă de picătură de apă pentru a găzdui camera foto. Acesta se laudă cu un design elegant şi un ecran foarte mare, mai mare şi decât cel de pe modelul Galaxy S10+ şi Galaxy Note9. Diagonala mare este însă justificată de noul aspect de imagine alungit pe care telefonul îl are, fiind primul model de la Samsung cu ecran 20:9.

Galaxy A70 – Specificaţii hardware

Noul Galaxy A70 de la Samsung beneficiază de un ecran de 6,7”  pe format 20:9 cu rezoluţie Full HD+. Pe acest format, rezoluţia este mai apropiată de QHD decât de Full HD, cu 2.400 x 1.080 pixeli. Ecranul este decupat central în partea de sus pentru a găzdui o cameră foto frontală de 32 megapixeli f/2.0. La baza acestui model stă un chipset octa-core cu o configuraţie de 2 x 2 GHz şi 6 x 1,7 GHz, însă nu este clar dacă vorbim despre un model Exynos sau un model Snapdragon. Cel mai probabil, vorbim despre prima variantă, întrucât dispozitivele Galaxy A din trecut au folosit cipuri Samsung.

Telefonul este echipat cu 6 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă şi beneficiază de slot microSD separat de cele două pentru nano-SIM-uri, care acceptă carduri de până la 512 GB. Cu un acumulator de 4.500 mAh şi tehnologie Super Fast Charging (25 W), acesta ar trebui să ofere o autonomie foarte bună, comparabilă sau chiar mai bună decât a modelelor flagship lansate la începutul lunii martie.

Camera foto beneficiază de trei senzori: unul principal de 32 megapixeli f/1.7, unul cu obiectiv ultra-wide de 8 megapixeli f/2.2 şi unul de adâncime pentru modul portret de 5 megapixeli f/2.2. Telefonul integrează un senzor de amprentă în ecran (probabil optic) şi recunoaştere facială folosind camera frontală.

Lista specificaţii:

  • Display: 6,7”, Super AMOLED, Full HD+ (rezoluţie 2.400 x 1.080 pixeli), Infinity-U
  • Procesor: octa-core (2 x 2 GHz + 6 x 1,7 GHz)
  • RAM: 6 GB
  • Stocare: 128 GB
  • Card: microSD, max. 512 GB
  • SIM: dual-SIM (3 slot), nano-SIM
  • Acumulator: 4.500 mAh, Super Fast Charging (25 W)
  • Culori: Black, Blue, Coral, White
  • Construcţie: Sticlă pe ecran + Plastic pe spate (3D Glasstic)
  • Sistem de operare: Android 9.0 Pie, interfaţă One UI
  • Dimensiuni: 164,3 x 76,7 x 7,9mm
  • Altele: senzor de amprentă în display, recunoaştere facială

Galaxy A70 – Software

Galaxy A70 este livrat din fabrică cu Android 9.0 pre-instalat, cât şi cu interfaţa One UI care a debutat la începutul anului pe Galaxy S9 şi Note9 şi a fost livrată la pachet cu noul Galaxy S10 de la Samsung. Cu un ecran atât de înalt, accesarea butoanelor din partea de jos a ecranului este absolut necesară pentru utilizarea cu o singură mână. Software-ul Samsung One UI vine şi cu servicii precum Samsung Health, Bixby şi App Timer, cât şi cu sistemul de securitate Knox.

Galerie foto

Camera foto beneficiază de funcţia Scene Optimizer, care poate recunoaşte până la 20 de scene pentru a îmbunătăţi cadrele finale captate. De asemenea, Samsung vorbeşte despre o funcţie de detectare a defectelor şi micilor imperfecţiuni din fotografii, acestea fiind identificate şi corectate chiar înainte de realizarea fotografiei.

Galaxy A70 – preţ şi data de lansare

Galaxy A70 nu a primit încă un preţ sau o dată de lansare în România, însă Samsung ne încurajează să urmărim pe data de 10 aprilie transmisia live a evenimentului „A Galaxy Event”, unde este aşteptată şi prezentarea oficială a lui Galaxy A90, primul telefon Samsung cu ecran complet, fără margini şi cu o cameră „periscop” motorizată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult