Trei modele de iPhone vor rămâne fără suport software în 2021

22.01.2021
Trei modele de iPhone vor rămâne fără suport software în 2021

Chiar dacă Apple are cea mai bună reputație din industria de smartphone-uri atunci când vine vorba despre actualizări de software, telefoanele sale rămân la un moment dat în urmă. Între iOS 13 și 14 nu au fost „victime” la acest capitol, toate telefoanele care au fost la zi în 2019 au primit toate actualizările și în 2020. Totuși, în 2021, odată cu trecerea la iOS 15, a venit vremea ca trei telefoane să rămână pe versiunea actuală. Nimic nu este confirmat oficial încă.

iPhone 6S, 6S Plus și SE au fost lansate în 2015 și 2016

Site-ul francez iPhoneSoft avertizează utilizatorii de iPhone că odată cu actualizarea iOS 15 din toamna anului 2021, trei modele vor rămâne fără actualizări. Este vorba desigur despre cele mai vechi modele care încă au suport, toate echipate cu același hardware: procesorul Apple A9. Vorbim desigur despre iPhone 6S, iPhone 6S Plus și modelul original iPhone SE, toate lansate între 2015 și 2016. Întrucât anul acesta se împlinesc șase ani de la lansarea seriei 6S, acestea au fost unele dintre telefoanele cu cel mai longeviv suport software.

Interesant este însă faptul că aceste telefoane pot rula cea mai nouă versiune de iOS în 2021, în ciuda faptului că au un hardware foarte depășit. Vorbim despre un procesor dual-core la 1,85 GHz, 2 GB memorie RAM și un GPU de la PowerVR, de pe vremea în care Apple încă nu își producea propriile procesoare grafice.

Acest procesor a fost folosit însă nu doar pe aceste telefoane. Tableta iPad 5, care a adus practic înapoi pe piață tabletele accesibile de la Apple, a folosit de asemenea acest cip și, cel mai probabil, și acest model va rămâne în urmă odată cu noul iPadOS. A existat de asemenea o versiune superioară, Apple A9X, care a debutat odată cu tabletele iPad Pro în același an. iPhoneSoft spune că și iPad Air 2 și Mini 4 vor rămâne de asemenea fără suport software. pe iPadOS 15.

Următoarele modele de pe listă care vor rămâne fără suport oficial, probabil anul viitor, la lansarea iOS 16, vor fi variantele iPhone 7 și 7 Plus din 2016.

sursa: iPhoneSoft

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult