Un bărbat a fost salvat de la moarte de un smartphone. Dispozitivul a oprit o săgeată

20.03.2019
Un bărbat a fost salvat de la moarte de un smartphone. Dispozitivul a oprit o săgeată

Dispozitivele mobile sunt din ce în ce mai avansate şi mai bine construite, însă foarte puţine rezistă la şocuri foarte puternice, iar şi mai puţine ar putea să îţi salveze viaţa într-o situaţie de criză. Apple Watch a reuşit să sară în ajutorul mai multor utilizatori de la lansarea funcţiei ECG în Statele Unite, iar anumite telefoane precum iPhone 7 a salvat viaţa unor naufragiaţi datorită rezistenţei la apă. Ei bine, de curând, un telefon mobil a salvat viaţa utilizatorului datorită construcţiei de calitate, oprind o săgeată dintr-un arc care putea să îi fie fatală.

New York Post raportează un caz care a avut loc în New South Wales, Australia, în care un bărbat de 43 de ani a fost în pericol de moarte, atunci când un atacator a încercat să îl atace cu un arc cu săgeţi. Acesta a încercat să îl fotografieze pe atacator cu telefonul mobil, iar acest moment s-a dovedit a fi critic pentru viaţa sa. Atacatorul a lansat săgeata direct spre capul lui, însă telefonul a reuşit să oprească săgeata, victima scpând doar cu o zgârietură la nivelul feţei.

Telefonul poate fi observat în fotografia de mai sus, însă nu este clar de model este. Judecând după mufa micro-USB, acesta poate fi un model mai vechi de dispozitiv cu Android, sau un smartphone cu Android entry-level. Dacă victima întârzia chiar şi o secundă în ridicarea telefonului, viaţa sa ar fi putut fi în pericol, însă rezistenţa telefonului s-a dovedit a fi destul de puternică pentru a opri săgeata.

Conform New York Post, atacatorul, un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost arestat după acest incident sub acuzaţiile de atac şi distrugere de bunuri. Poliţia spune că cei doi implicaţi în acest conflict se cunoşteau înainte de atac.

De-a lungul timpului, alte mai multe dispozitive mobile au salvat vieţile unor utilizatori, acestea fiind la locul potrivit chiar şi în timpul unor atacuri cu arme de foc, reuşind să oprească gloanţe.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult