Un concept de telefon Nokia cel puţin ciudat

12.11.2008
Un concept de telefon Nokia cel puţin ciudat

Un finlandez (după nume) cu multă imaginaţie, Heikki Juvonen, a pus la punct un concept de telefon mobil care, consideră numitul, s-ar încadra foarte bine în portofoliul Nokia. N-aş putea spune că Nokia e încântată de un astfel de design, în schimb nu greşesc cu nimic dacă îl cataloghez ca un telefon ciudat.

concept de telefon Nokia

Ca formă de construcţie, telefonul ar fi un candybar. Atipic este faptul că, partea de jos, cu tastatura, este mai subţire decât restul telefonului, în timp ce zona din mijloc este ceva mai groasă.

concept de telefon Nokia

Nu există specificaţii pentru acest telefon. Nu are nici măcar un nume. În schimb, autorul susţine că ecranul ar fi transparent. Nu-mi este clar cum s-ar încadra un astfel de ecran într-un telefon obişnuit, dar bănuiesc că inginerii de la Nokia au câteva întrebări. Heikki Juvonen a gândit o dotare specială pentru eventualul prototip şi anume tastele cu senzori de recunoaştere biometrici, pentru a executa anumite acţiuni în funcţie de persoana care utilizează telefonul. Spre exemplu, tu îţi poţi personaliza o tastă să deschidă agenda, iar altcineva să activeze rapid Bluetooth-ul. Cu ajutorul scanner-ului de amprente, dispozitivul va recunoaşte cine a dat comanda şi o va executa fără greşeală.

concept de telefon Nokia

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News