Un nou model iPhone SE, pregătit cu ecran OLED de 6.1 inch și modem 5G dezvoltat de Apple

28.02.2023
Un nou model iPhone SE, pregătit cu ecran OLED de 6.1 inch și modem 5G dezvoltat de Apple

Zvonurile cum că Apple a anulat dezvoltarea iPhone SE4 ar putea să nu fie adevărate, indicii din rândul furnizorilor Apple indicând reluarea pregătirilor pentru un nou iPhone SE.

Potrivit celebrului analist Ming-Chi Kuo, Apple a reușit să depășească problemele anticipate cu dezvoltarea noului său modem 5G, acesta fiind de fapt motivul pentru care gigantul american a suspendat dezvoltarea celei de-a patra generații iPhone SE. Cu acest obstacol depășit, nu rămân alte motive pentru a mai întârzia cu pregătirile pentru următorul SE. Reamintim că actuala generație, iPhone SE (2022), a fost ridiculizată încă de la momentul lansării pentru designul foarte învechit, reciclat de la seria iPhone 7 introdusă în anul 2016.

Deși, încă nu avem prea multe detalii de ordin tehnic, este de așteptat ca Apple să vină cu un design de carcasă complet refăcut, cel mai probabil, inspirat de actuala serie iPhone 14. Totodată, un nou ecran OLED de 6.1 inch, decupat după conturul carcasei, va oferi considerabil mai mult spațiu de afișare.

În timp ce conectivitatea 5G este practic garantată, rămâne de văzut dacă Apple va include și alte dotări „moderne”, precum sistemul de încărcare MagSafe și sistemul dual-camera. Mai degrabă, vom avea tot un singur modul foto, reciclat de la seria iPhone XR.

În lipsa senzorului Touch ID, probabil că Apple va include tehnologia Face ID ca dotare standard.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult