Un operator telecom important nu lasă Samsung să scoată din uz telefoanele Galaxy Note7 care funcţionează în reţeaua sa

14.12.2016
Un operator telecom important nu lasă Samsung să scoată din uz telefoanele Galaxy Note7 care funcţionează în reţeaua sa

Samsung plănuieşte să scoată din uz toate unităţile Galaxy Note7 care nu au fost returnate de utilizatori printr-un update software care să împiedice încărcarea bateriei. Din nefericire pentru gigantul sud-coreean, unii operatori telecom se opun acestei măsuri. Cel mai important nume este compania americană Verizon Wireless.

Pentru ca actualizarea să ajungă la clienţi, operatorii telecom în reţelele cărora funcţionează telefoanele trebuie să îşi dea acordul. Iar Verizon, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, refuză acest lucru, deoarece nu doreşte să-şi lase clienţii fără telefon în perioada sărbătorilor şi după aceea.

 

 

Pe de altă parte, un alt operator american, T-Mobile, a anunţat că va da drumul la actualizarea „ucigaşă” a Samsung pe 27 decembrie. AT&T, numărul doi de pe piaţă, va face acelaşi lucru pe 5 ianuarie 2017, iar Sprint pe 8 ianuarie.

 

Aproximativ 10% din unităţile Galaxy Note7 vândute sunt încă utilizate. 

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult