Primul dispozitiv de la HMD Global este Nokia 150, un simplu „dumb phone”

Primul dispozitiv de la HMD Global este Nokia 150, un simplu „dumb phone”

Am tot auzit în ultimele luni zvonuri despre primele smartphone-uri Nokia cu Android, care urmează să fie lansate în 2017 de către HMD Global şi Foxconn, însă primul telefon sub clasicul brand de dispozitive mobile dezvoltat de compania finlandeză este însă un „dumb phone”. Continuând tradiţia Nokia, HMD a realizat modelul 150 un nou telefon mobil entry-level bazat pe vechea plafromă „Series 30+”, care vine cu funcţii de bază şi un preţ foarte mic.

Nokia 150 este doar un telefon mobil de bază, care integrează câteva funcţii mai speciale, poate găzdui două cartele SIM şi ar trebui să ofere o autonomie de peste o săptămână în utilizare normală. Nici nu are rost să vorbim despre hardware-ul intern al telefonului, întrucât acesta nu foloseşte aplicaţii separate de ceea ce este inclus în sistemul de operare Nokia Series 30+.

Important este de reţinut că display-ul de 2,4” afişează rezoluţia de 240 x 320 pixeli, că există o funcţie de radio FM, că telefonul poate să redea MP3-uri de pe card-uri microSD de maximum 32 GB, că integrează o cameră foto VGA cu blitz LED şi că foloseşte „bătrânul” acumulator BL-5C de la Nokia, care poate fi uşor înlocuit. Nu în ultimul rând, telefonul include şi un modul Bluetooth, pentru conectarea de headset-uri wireless.

Nokia 150 se va lansa în primul trimestru din 2017 în Europa, la un preţ echivalent cu 26 de dolari americani. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult