Un producător smartphone renunţă la conectorul pentru căşti în favoarea unei alternative moderne

21.04.2016
Un producător smartphone renunţă la conectorul pentru căşti în favoarea unei alternative moderne

Clasicul conector pentru căşti, cu mufă de tip jack 3.5mm, devine tot mai mult o piedică în efortul producătorilor de a crea telefoane mobile mai subţiri şi arătoase, înlocuirea acestuia cu o alternativă mai bună fiind practic inevitabilă.

Iniţiativa a fost luată deja de LeEco (fost LeTV), unul dintre cei mai mari producători smartphone cu activitate în piaţa chineză, compania anunţând într-o singură zi nu mai puţin de trei modele smartphone care vor fi livrată fără conectorul pentru căşti tradiţional. În schimb, noile LeEco Le 2, Le 2 Pro şi Le Max 2 redau sunet direct prin conectorul USB Type-C, folosit până acum doar pentru alimentare şi transferuri de date către PC.

LeEco Le Max 2

Între timp, până când şi alţi producători vor veni din urmă pentru umple nişa de piaţă nou creată, LeEco pune la dispoziţia utilizatorilor două modele de căşti audio prevăzute cu conector USB-C.

Cât despre telefoanele nou lansate, vârful de gamă LeEco Le Max 2  oferă un ecran QHD de 5.7” şi este motorizat de chipsetul Snapdragon 820. Telefonul vine echipat cu 6GB memorie RAM şi 64GB memorie internă neexpandabilă, senzor de amprente, suport LTE CAT-12 şi un acumulator de 3100 mAh cu suport Quick Charge 3.0.

LeEco Le 2

LeEco Le 2 şi Le 2 Pro sunt adresate segmentului de buget, însă păstrează specificaţiile la un nivel foarte competitiv: ecran 1080p de 5”, 32GB memorie internă, cameră frontală de 8MP, acumulator de 3000mAh. LeEco Le 2 foloseşte chipsetul deca-core MediaTek Helio X20, iar varianta Pro face trecerea la soluţia Helio X25, cu un CPU deca-core şi mai rapid echipat cu două nuclee Cortex-A72 şi două module quad-core bazate pe nuclee Cortex-A53, funcţionând la frecvenţe diferite. LeEco Le 2 vine echipat cu 3 GB memorie RAM şi cameră foto de 16MP, în timp ce Le 2 Pro face trecerea la 4GB memorie RAM şi o cameră foto de 21MP bazată pe senzorul Sony IMX230.

Preţul şi disponibilitatea în magazine nu sunt cunoscute, însă cel puţin unul din telefoanele prezentate va ajunge în piaţa din Statele Unite, posibil şi cea Europeană.

Vezi şi Xiaomi Mi 5 – principalele specificaţii, confirmate înaintea lansării

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult