Xiaomi Mi 5 – principalele specificaţii, confirmate înaintea lansării

17.02.2016
Xiaomi Mi 5 - principalele specificaţii, confirmate înaintea lansării

Cu design exterior asemănător rivalului Galaxy S7, vârful de gamă al celor de la Xiaomi pare că va egala modelul Samsung şi în termeni de performanţă, preţul mult mai accesibil urmând să facă diferenţa.

Aşteptat pentru data de 24 februarie la MWC, Xiaomi Mi 5 ar putea fi obţinut în pieţele asiatice pentru echivalentul a 310 dolari americani în variantă cu 32GB memorie internă, respectiv 390 dolari pentru cea cu 64GB. Tot din surse neoficiale, aflăm şi că designul său are multe asemănări cu cel al rivalului Galaxy S7, Xiaomi urmând să ofere până şi o variantă cu ecran curbat, similară modelului S7 Edge. Mai puţin clar era ce se ascunde în carcasa acestui smartphone cu preţ atât de tentant.

Pozată lângă farfuria cu orez a unui angajat generos, observăm ceea ce pare a fi eticheta pachetului retail pentru Xiaomi Mi 5, confirmând o bună parte din specificaţiile cunoscute până acum doar din zvonuri.

Astfel, aflăm despre noul smartphone că foloseşte cel mai puternic chipset din oferta Qualcomm – Snapdragon 820, cu procesor quad-core funcţionând la 2.15 GHz. Telefonul oferă o pereche de camere foto cu rezoluţie 16 MP şi 4 MP, respectiv acumulator de 3000 mAh.

Xiaomi Mi 5

În mod surprinzător, ecranul de 5.15˝ nu oferă rezoluţie QHD cum era aşteptat, ci doar Full HD. Luată din raţiuni economie, pentru a face posibilă încadrarea la un preţ mai competitiv, decizia de a nu folosi un ecran cu rezoluţie înaltă ar putea avea unele beneficii pentru creşterea autonomiei bateriei. Chiar şi aşa, noul Mi 5 va avea funcţie Quick Charge şi conector USB Type-C pentru alimentare, scurtând aşteptarea la încărcarea acumulatorului la mai puţin de două ore.

Aparent, va exista şi o versiune Xiaomi Mi 5 Plus care include şi ecran QHD, respectiv acumulator de 3600 mAh care să compenseze pentru consumul crescut de energie. Echipat cu 32 GB sau 64 GB memorie internă, Xiaomi Mi 5 Plus va putea fi obţinut pentru echivalentul a 425 dolari, respectiv 470 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult