Un telefon Galaxy S7 edge a luat foc în timp ce era transportat în buzunar

12.09.2016
Un telefon Galaxy S7 edge a luat foc în timp ce era transportat în buzunar

De parcă problemele cu seria Galaxy Note7 nu erau de ajuns, Samsung ar putea avea neplăceri şi cu seria de telefoane Galaxy S7, un precedent fiind deja stabilit de cazul unui utilizator care a suferit arsuri grave după ce telefonul Galaxy S7 edge i-a luat foc în buzunar.

În timp ce toate exemplarele Galaxy Note7 care au luat foc până acum se aflau la încărcat, reducând şansele ca dispozitivul să fie folosit sau transportat buzunar chiar în timp ce acumulatorul acestuia izbucneşte în flăcări, utilizatorul unui telefon Galaxy S7 edge nu a fost atât de norocos.

Potrivit investigaţiilor de la faţa locului, victima pe nume Daniel Ramirez lucra în construcţii pe un şantier din statul american Ohio atunci când smartphone-ul Samsung pe care îl purta în buzunarul din faţă al pantalonilor a început să vibreze şi să emită sunete ca de şuierat, însoţite de emanaţii puternice de fum. Alarmat de cele observate, Ramirez a încercat să îndepărteze fără succes dispozitivul din buzunar, suferind arsuri la mâna dreaptă. Exemplarul Galaxy S7 edge a explodat în buzunar câteva secunde mai târziu, topind pantalonii acestuia şi cauzând arsuri grave în zona abdomenului, pe picioare şi spate.

Accidentul produs în data de 30 mai 2016, înainte ca seria Galaxy Note7 să fie anunţată, a trecut însă aproape neobservat, fiind etichetat ca un incident izolat. Victima, Daniel Ramirez, care a primit deja mai multe grefe de piele şi va avea nevoie de tratament medical îndelungat şi recuperare fizică, a decis să cheme Samsung în tribunal pentru solicitarea unor despăgubiri suplimentare.

Din păcate nu este cunoscut dacă acumulatorii folosiţi cu lotul de telefoane Galaxy S7 edge din care face parte şi exemplarul incendiat sunt produşi în fabricile Samsung SDI care au furnizat şi acumulatorii defecţi ajunşi în echiparea vârfului de gamă Galaxy Note7.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult