Un telefon Nokia 3310 a stat 4 zile în stomacul unui deținut, fiind extras pe cale chirurgicală

08.09.2021
Un telefon Nokia 3310 a stat 4 zile în stomacul unui deținut, fiind extras pe cale chirurgicală

Recunoscut drept cel mai durabil telefon mobil creat vreodată, Nokia 3310 a fost până acum strivit, lovit, scufundat, dar nu și înghițit.

Din nefericire pentru protagonist, un pușcăriaș în vârstă de 33 de ani trimis la un penitenciar din Kosovo, efortul de a înghiți un telefon mobil întreg, în speranța de a evita controalele pentru obiecte interzise, nu a dat rezultatul sperat, exemplarul Nokia 3310 înghițit nefiind unul din seria originală de acum 21 de ani.

Deși păstrează liniile generale de design și forma „ușor de înghițit”, versiunea refresh din anul 2017 nu are mai nimic în comun cu originalul Nokia 3310.

Mult mai fragil decât și-ar fi imaginat protagonistul experimentului, telefonul Nokia 3310 de nouă generație a cedat rapid sub efectul sucurilor gastrice, trimițând-ul la camera de gardă cu dureri puternice de stomac. Fără posibilitatea de a fi eliminat pe cale naturală, telefonul mobil a trebuit extras pe cale endoscopică, înainte ca substanțele chimice eliberate prin „digerarea” bateriei și altor componente electronice să cauzeze otrăvirea pacientului.

Complicând lucrurile, exemplarul din seria ”Refresh” s-a spart în timpul operației endoscopice, medicii trebuind să-l separe în trei bucăți separate pentru a facilita extragerea din stomac. Din fericire, operația care a durat nu mai puțin de două ore a reușit, diversele componente electronice și bateria Li-Ion fiind recuperate fără alte complicații.

Potrivit investigațiilor desfășurate de autorități, pușcăriașul ar fi folosit telefonul Nokia 3310 în spatele gratiilor pentru a ține legătura cu contacte din afara penitenciarului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult