Legendarul Nokia 3310 a împlinit 20 de ani

02.09.2020
Legendarul Nokia 3310 a împlinit 20 de ani
Foto: Profimedia Images

În urmă cu 20 de ani, compania finlandeză Nokia, pe atunci liderul pieței mondiale de telefoane mobile, lansa un nou model, Nokia 3310, care avea să devină legendar. Prezentat pe 1 septembrie 2000, dispozitivul avea un design conceput, de fapt, în studio-ul din Danemarca al companiei scandinave.

Telefonul a fost produs în fabricile Nokia din Finlanda și Ungaria. Pe lângă faptul că era foarte rezistent, dispozitivul venea cu o serie de inovații. În agenda telefonului puteau fi salvate 100 de contacte. Mai mult, utilizatorii puteau accesa site-uri WAP și seta un screensaver.

Telefonul a popularizat și schimburile de mesaje în format thread. În loc să cauți diferitele mesaje de la o persoană prin inbox, acestea erau grupate toate într-un singur loc.

Nokia 3310 oferea multiple opțiuni de personalizare

Aplicațiile de chat precum WhatsApp sau Messenger erau încă departe, dar Nokia 3310 includea serviciul FriendsTalk, care le permitea utilizatorilor acestui model să socializeze. Platforma se baza pe tehnologia SMS și funcționa în aproape toate rețelele telecom.

Dispozitivul era livrat cu patru jocuri preinstalate: Pairs II, Space Impact, Bantumi și Snake II. Ultimul a devenit un succes instant.

Telefonul putea fi personalizat mult de utilizatori. Aceștia putea înlocui carcasa cu una de altă culoare, textură sau chiar cu design diferit. Existau mii de modele de carcase, produse de diverse companii care doreau să profite de succesul telefonului.

Modelul este unul dintre cele mai populare din istorie. Nokia a vândut peste 126 de milioane de unități 3310.

Pentru cei care doresc o versiune mai modernă a telefonului, compania finlandeză HMD Global a lansat o nouă versiune de Nokia 3310 în 2017.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult